Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to chromozóm?

Od: gilbert odpovědí: 6 změna:

Zdravím, byl by tu prosím někdo tak ochotný, aby mi to ve stričnosti vysvětlil? Učím se o prokaryotický buňce, která má v sobě místo jádra DNA, což je pravděpodobně ten chromozóm. Ale jinak, co to je? Co to musí splňévat, abychom to mohli nazývat chromozóm? Děkuji hrozně moc. -Gilbert

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

skilio
hodnocení

1x

A co se začít snažit sám? Nemáte učebnici? Připomínáte mi jednoho studenta, který sem donedávna taky cpal snad každý svůj úkol, očekával řešení až pod nos a vlastní snaha žádná... *zed*

gilbert
hodnocení

A víte vy co? Máte pravdu. Jsem schopný student. Trochu jsem zapátral a už to chápu. Chromozom je šroubovice DNA. Velké díky za to, jak jste mě dokázala postavit na nohy. *andel*

skilio

No hurá, jste dobrej! Pamatujte, že pomocnou ruku najdete na konci vlastního ramene *palec*

poplach*
Všichni za sebe, jeden za jednoho *smich* dnešní doba

hodnocení

1x

Gen je úsek DNA, který řídí syntézu jedné bílkoviny.

Tady jsou odkazy na soubory, kde je to srozumitelně popsáno, co je chromosom,gen a DNA:

gvp.cz/...

gymh.cz/...

szes-la.cz/...

gilbert

Tak to moc děkuji. Opravdu je to srozumitelné (pro každého). Díky.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]