Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

- přijímací zkoušky

Od: klara2 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, sice už mám po primackach ale jen tak mě napadlo, když někdo dělal na jednu školu normálně státní zkoušku a na druhou školu školní, dělal ten žák oba dva termíny státních zkoušek? (nebo jen jeden)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím si, že se počítá jen jeden z těch termínů. Těžko říct, jestli je možné zažádat o druhý náhradní termín z toho důvodu, že na jedné ze škol (na kterou se uchazeč hlásí) nebyla provedena státní příjmací zkouška. .

Tady je odkaz na stránku, kde jsou informace:

to-das.cz/...

Je tam uvedeno, že náhradní termíny jsou 2.6. a 3.6.

Je možné zavolat na informační linku cermatu a zeptat se na to. Ale dost pochybuju, že by to tak bylo, i když je to určitým způsobem nespravedlivé, protože těm, kteří dělali oba testy státních příjmaček, je započítán lepší výsledek z těch dvou testů.

Tady je odkaz na stránku cermatu, kde je tel. číslo informační linky:

cermat.cz/...

já bych řekla, že to nebude případ tazatelky, protože kdyby byl, tak by informace měla ze školy. spíš jí to zajímá jenom tak obecně. nárok na dva testy měli všichni uchazeči, kteří státní zkoušku konali, právě aby ti, co ji dělali na obou školách, nebyli oproti nim ve výhodě. náhradní červnové termíny jsou určeny uchazečům, kteří se z prvního termínu včas řádně (tuším do tří dnů) omluvili ze závažných důvodů (např. nemoc nebo karanténa).

hodnocení

0x

pokud žák chtěl, tak v tomto případě mohl dělat OBĚ státní CERMAT zkoušky na té škole, která je pořádala. případ mého dítěte to nebyl, takže jsem se po tom dál nepídila, ale co jsem tak pochopila obecné info z vybraných škol, tak pokud na jedné z vybraných škol se CERMAT nekonal a na druhé ano, tak ta druhá škola automaticky poslala uchazeči dvě pozvánky k přijímačkám, na oba dny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]