Zdravím, už 11 let od 1. třídy se učím a stále mám problém v porozumění v těžších větách, seriálech nebo filmech, při rychlém dialogu, kdy mám problém zachytit přesně to o co tam jde. Při různých rozřazovacích testech jsem vždy dosáhl úrovně sotva A2. Když jsem o tom přemýšlel tak by mě zajímalo jestli musí mít člověk na jazyky nadání nebo ne, když jsou mí vrstevníci na tom o dost lépe.
Jsou lidi, kteří se tak nějak "normálně" bez velkých problémů naučí jazyků spoustu. A pak jsou lidi, kteří se musejí hodně snažit a pak se nějaký jeden, možná dva jazyky naučí jakž takž. A když přestanou pilovat, za půl roku z toho všeho znají necelou polovinu.
Někdo to tak prostě má, ale bez tréningu, bez učení to nejde. Znám lidi, kteří po základní škole, kde měli angličtinu, stření škole a vysoké škole, stále i angličtina, už 15 let chodí soukromě, po večerech do kurzů konverzace a rozšiřují si znalosti o speciál pro své povolání. Neuvěřitelné!
Po 10 letech studia dvou cizích jazyků se sice v základních věcech domluvím, rozumím třeba dopisu od příbuzných, krátkému odbornému textu (hodně krátkému) - ale číst delší text, či dokonce knihu, nebo rozumět rozhovoru jiných lidí je pro mě opravdu obtížné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.