Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoká škola ukončení následný přestup

Od: kacka123 odpovědí: 1 změna:
Zdravím,
Zjistila jsem že obor, který jsem si vybrala, není to pravé ořechové.. ještě teď v době online výuky absolutně jsem se nemohla dokopat sedět 3 hodiny u přednášky doma a poslouchat vzorce.
Takže jsem tak nějak školu vypustila a přestala úplně chodit.
Můj dotaz je - plánuji přejít na jinou vysokou, už mám podanou přihlášku a čekám na výsledky 31.5 se uzavírá v červnu se oficiálně přijímá.
Mám se ze školy kam už 3 měsíce nechodím a nemám dokončený letní semestr odhlásit nebo počkat až mi dojde dopis? Budu se potom muset přihlásit na pracák? Doplácet něco?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dokud jste student a nemáte oficiální ukončení studia, zdravotní pojištění hradí stát. Také stále máte další studentské výhody - slevu na dani pro rodiče, slevy na jízdné apod.

Budete vyhozená po kontrole studijních povinností /bývá na podzim v září, říjnu/ anebo studium ukončíte sama.

Neúspěšné dostudované studium se odpočítává od doby, kterou máte od státu k dispozici zdarma. 4 roky zdarma na bakaláře, 4 mínus jeden neúspěšně odstudovaný rok, zbývají 3 roky zdarma na bakaláře. Pokud byste studium prodlužovala, budete platit vysoké školné 20-30000kč za semestr.

Studium se nezapočítává pro účely důchodového pojištění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]