Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obsahy knihy pro ZŠ

Od: soina* odpovědí: 33 změna:
Dobrý den, už dávno dostala dcerka úkol ve škole, že musí do ledna (což bude již za týden) napsat mimočnítankovou četbu.
Na výběr měla z těchto knih:
Babička,
Kytice (1 baladu),
Staré pověsti české (1 pověst)
Staré řecké báje a pověsti
Kamarádi
Mach a šebestová
Tajemství proutěného košíku
Táta k příštím vánocům
Jelen s kulometem, dvanáct usmívajících se ježibab
Harry potter(jakkýkoli díl)
paní láryfáry
malý princ
Robinsou Crusoe
Osada havranů
Rychlé šípy,záhada hlavolamu
Čtyři z těchto knih měla popsat.
Mooc prosím pmozte! Prosím!
Pokud máte alespoň jednu z těchto knih doma, prosím pomozte! Potřebuji celkem čtyři!
Měla o nich napsat:
1. NÁZEV KNIHY
2. JMÉNO AUTORA
3. JMÉNO ILULSTRÁTORA
4. NAKLADATELSTVÍ
5. ROK VYDÁNÍ
6. HLAVNÍ POSTAVY
7. OBSAH: 5 - 10 VĚT
Mooc prosím pomozte! Pokud máte alespoň jednu z těchto knih doma, napište mi mooc prosím tyto údaje, potřebujeme je vědět!
Moc děkuji, za každou odpověď budu moc vděčná!

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

5x

odmítám odpovídat zpravy.idnes.cz/...

Víte, že sedíte u počítače který je připojen k internetu?

marenka*
hodnocení

2x

Z těchto knih jsem jich přečetla dobrovolně 9 a třeba Kytici asi 3x. Týden před koncem úkolu zjistit, že ho dcera ani z malé části nesplnila a zachraňovat jí takto? Asi jsem zlá matka, ale věřte mi, že tohle udělat ta naše, nechám jí v tom "vymáchat čumec." Myslíte, že jí v životě bude takto pořád někdo tahat z průšvihů, z neudělané práce, z pohodlnosti? Já vím, myslíte to dobře, ale ve výsledku jí vlastně ubližujete.

ladinpraha*

Z tohoto výběru jsem jich přečetl minimálně 10. Za mých školních let jsme také nečetli všechnu povinnou literatůru a opisovali čtenářský deník, ale přečetli jsme neuvěřitelné množství knih jiných. Dneska, když slyším, že se někteří lidé chlubí tím, že za celý život nepřečetli ani jedinou knihu, tak je mi smutno. Teď už jenom čekám, kdy se začne používat mluvené slovo bez diakritiky.

marenka*

Láďo, jste lepší. *palec*Spočítala jsem to poctivě. *hi* Se mnou si dcera už skoro nechce psát přes ICQ, neustále jí upozorňuji na chyby, na používání velkých písmen na začátku věty, na čárky a háčky. *zed* Máte pravdu i v tom opisování deníku, já opsala Čuka a Geka, protože to se mi číst fakt nechtělo. Ale když mi táta řekl, že Kunderu nebo Hrabala mi nepůjčí, protože to je složitá četba, na kterou nemám, byla to pro mne výzva.

ladinpraha*

Mařenko, o tohle tady přece nejde, kdo je lepší. My jsme kdysi přečetli všechno, co se nám dostalo do ruky a něco z toho v nás zůstalo. Mě se taky ježí všechny chlupy, když vidím něčí písemný projev a mám tendenci opravovat. Děsí mě to, že se omezuje slovní zásoba a schopnost lidí se vyjadřovat.

Abych se té dnešní generace aspoň trochu zastal. připomenu, že užívání diakritiky může (třeba právě v ICQ) díky nekompatibilitě klientů na obou stranách někdy zkomolit text až k nečitelnosti. Předcházet tomu ale znamená psát důsledně bez diakritiky a ne užívat diakritiku nesprávně.

(Jen na okraj malý test čitelnosti a kompatibility: příliš žluťoučký kůň úpěl ďábelské ódy. :) )

marenka*

Kartaginče, je hezké Vaše zastání, ale u nás je to prohřešek z pohodlnosti. Ptala jsem se, proč píše bez diakritiky a odpovědí mi bylo, že je to rychlejší. *ee* A představte si, že jsem již zachytila zprávu, jak jsem HROZNÁ, protože pořád něco mám. :D

No tohle (pohodlnost a pod. ) bývá bohužel častější důvod. A je fakt, že to není jen pohodlnost, ale vlastně i neúcta k jazyku i k partnerovi, s nímž komunikuji. A žádná nutnost vyhýbat se diakritice neomlouvá chyby v interpunkci a špatné používání (respektive nepoužívání) velkých písmen na počátku věty atd. atd. Jen jsem chtěl doplnit možný druhý pohled.

hop®
hodnocení

1x

Asi čtyři knížky z Vašeho výběru nemám doma. Ostatní bych mohl případně zapůjčit. Ale do týdne? ... *nevi**bzum*

P.S.: Věděla jste o dceřině mimočítankové četbě již dříve, nebo to na Vás vybalila až dnes? Já jen kdo by potřeboval dostat na zadek... *cert*

majda*

Dnešní děti nečtou...Pokud je milí rádcové máte (ty děti),jistě to víte.

Já jako dítě vyrostlé s hlavou v knížce to nechápu.páč já čtu furt a všude,na WC alespoň časopis...;):D

No jo no,za nás nebyl žrout času jménem počítač a internet.Myslím,že každý z rádců by Vám mohl napsat,co chcete,ale neudělá to.Již dříve jsme tu konstatovali,že nebudeme dětem řešit domácí úkoly,alespoň ne tohodle typu.

Mne nejvíc zarazilo,že knihy nezná (údajně ) ani maminka..To snad ne!Co potom chcete vyčítat dceři?

hodnocení

0x

poptejte se ve svém okolí na CD cdstudent nebo CD Čtenářský deník mezi žáky / studenty jistě kolují,

pozn. tato rada prosím správná ani výchovná opravdu není ...

knihovnice*
hodnocení

0x

Tím jako chcete naznačit, že jste ( i Vaše dcera ) ani jednu z té spousty knih nečetly? Pevně věřím, že Vám nikdo neodpoví. Veřejné knihovny mají mezi svátky otevřeno, račte zvednout zadečky ze židlí a jděte si to najít. Hledání na internetu je stejná zhovadilost. Proč myslíte, že dcera ten úkol dostala a dokonce už dávno.Čtyři z těch knih měla přečíst, aby mohla odpovědět!

binka*

Knihovnice, co takhle se na Poraďte zaregistrovat? Takhle Vaši odpověď nemůžu ohodnotit ...*zed*

patronka*

Binko přiznávám se, to jsem napsala já.Ten dotaz mne tak vytočil, že jsem neztrázela čas registrací. Moje maminka byla opravdu knihovnice já si i teď vedu čtenářský deník, i když trochu jinak než na ZŠ. Vůbec mi nešlo o hodnocení, ale rozmluvit rádcům na takovou nehoráznost reagovat. Jestli to nebyl provokační dotaz ( některé mi tak připadají), tak co ta paní asi z dcerky vychová. Omlouvám se.Patronka

hodnocení

0x

Zdravím, 4 knihy z výše uvedených najdete ve svém okolí. Hodná maminka každý den jednu přečte, dcerce o ní povypráví a dcerka se z nevyřešitelného úkolu potom mamince pochlubí jedničkou. ;)*hej*

naftalin*
hodnocení

0x

Má rada: Ať zítra upaluje do knihovny, pujčí si ty zbylé 4 knížky. Každý den si alespoň jednu přečte a hned napíše zápis. A je to! ;)

hodnocení

0x

Na tuto otazku se lze jen pousmát, protoze kazdy ma doma minimalne jednu tehto knih, pokud ne vsechny...samozrejme je omluva, pokud jste vyhoreli...jinak staci zasatrat na googlu..

miljan*
hodnocení

0x

Nejenže nečtou, ani googlovat neumí. Přibližný počet výsledků: 182 000

(0,10 s) *zed*

Z toho se už dá něco napsat. *ua*
hop®

Miljan: Asi bych raději přečetl všechny ty knížky, než desetinu odkazů... :D

miljan*

Jo, to by bylo rychlejší. *pivo*

27.12.10 22:10

Ámen..;)

hodnocení

0x

Já nevím, když už se mě to nechce číst...ovšem některý knížky jsou fakt dobrý, tak proč si je nepřečíst, tak si uvařím kafe a s pomocí internetu a strejdy Googla to mám komplet hotový než to kafe vypiju a nemusím na nic čekat a ještě si o sobě číst nepěkný věci...

hodnocení

0x

Jednu baladu z Kytice si může dcera přečíst tady:

cesky-jazyk.cz/...

jednu ze starých pověstí českých tady:

cesky-jazyk.cz/...

že by nedala dohromady hlavní postavy a obsah třeba Macha a Šebestové nebo Harryho Pottera... tomu se mi ani nechce věřit, i když jsem ochotná uvěřit, že je nečetla *nevi* ostatní údaje ke knížkám lehce vygůglíte.

doplněno 27.12.10 23:12:

jinak HP se dá stáhnout tady - jako audiokniha v mp3:

ulozto.cz/...

miljan*
hodnocení

0x

Matka se neozývá, asi obě čtou. *cteni*

hele když se budou obě tumlovat tak to do toho ledna stihnou...*smich*

lidus*
hodnocení

0x

Pokud jste z Brna přijeďte a ráda knihy půjčím, přečíst 1 baladu a 1 pověst to snad je otázka půl hodiny.

doplněno 28.12.10 12:03:

Pokud vím tak se píše ještě ISBN.

buss
hodnocení

0x

A jak se to vaše dítě bude jednou pohybovat v životě, v práci? Místo abyste ji donutila si něco přečíst, tak taháte kaštany za ni. Že se nestydíte.
Nedivím se, jak dopadlii u zkušebních maturit, jak se umisťují ve světě. Úroveň školství, žáků upadá...

marenka*

Bussi, já už nemám bodíka, ale MOJE ŘEČ! *palec**palec*

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Vážení, slyšeli jste někdy pořekadlo : Jiná doba, jiný mrav? Při vašich soudech by si měl každý uvědomit a možná sáhnout do svědomí, že čtení knih už je příchodem internetu jakýsi nadstandart zábavy a rozšiřování znalostí. Tímto samozřejmě nechci shazovat tuto činnost, ale soudě např. podle sebe, tak kdysi jsem četl cca. 5 knih týdně, s nástupem inetu jsem začal pobírat moudra a zábavu z něj a papírové knihy přečtu teď tak 3-4 do roka. Stejně asi jako mnozí z vás, protože jinak nechápu, kde na čtení berete čas, když tu na poradně mnozí visíte od rána do večera. A i dýl.*smich* Tím vším chci jen říct, že není chybou tyto knihy nepřečíst, ale když už jsem na tom inetu, tak si potřebné informace vyhledám a možná si z toho vemu víc než jen četbou. Otázku pohodlnosti a honění se na poslední chvíli nebudu ani komentovat.

PS. Mám cca. 400 knih, ale ani jednu z toho seznamu. Kromě H.Pottera, nějakýho jelena a láry fáry jsem četl vše.;)

lidus*

Mimo toho Potra mám vše i když některé knihy jsou na chalupě a pokud bych neměla je to snadná pomoc-internet, zadám čtenářský deník nebo podobně a najdu vše a ostatní včetně vydavatele a ISBN najdu např v Mahenově knihovně na netu u téměř všech knih to tu je vypsané.

steph*
hodnocení

0x

Velice se vam omlouvam,

ja jsem ukrajinka. Bydlim v cechach 3 roky a ze seznamu tech knih znam 9. A to prosim v cestine. Nechtejte mi tvrdit ze na precteni takoveho Maleho Prince clovek potrebuje vic nez 1 den. A to nemluvim o Pani Laryfary a Machovi a Sebestove... to uz prosim mate 3 dny a 3 knizky. Postavy z harryho Pottera vam povi kazde druhe dite a obsah je na internetu. Ale uprime, musim podotknout ze jsem rada ze jsem nemela tolik starostlivou maminku. Sice z ceske literatury nemam nejlepsi znamky ale aspon si v zivote dokazu poradit.

Za pouhé 3 roky umíte poměrně velmi dobře česky, chválím Vás, a to, že čtete české knížky (přesněji - v českém jazyce), Vám určitě taky hodně pomohlo. Máte můj obdiv *palec*

barcaaa*
hodnocení

0x

Tady byste měla najít snad všechny odpovědi. Ale né 5-10 vět, ale to se dá najít kdekoliv jinde. Stačí jen hledat!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]