Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
píšu diplomku. Na doporučení konzultanta tam mám uvést jednu knihu ze které jsem čerpal, ale nemám z ní nic citovat konkrétního. Prostě je to zdroj který jsem četl a studoval a vycházím z něj ale nic konkrétního z něho neberu. Vedoucí mi řekl, prostě v kapitole citace mám přidat další citaci s čísílkem [5] třeba, ale že pokud z tohoto zdroje nic konkrétního neberu, není nutné abych tam vyloženě dělal odkaz někde v textu nebo u obrázku.
Zda se mi to divné. Opravdu je pravda že tam můžu mít takovouto citaci a zároveň nemuset ten odkaz (např. [5]) použít nikde v textu kde ukazuju konkrétní informaci co přesně jsem přebral?
Děkuji
jsou to podklady, ketré jste použila při studiu k rozšíření obzoru v dané problematice, asi bych to napsal jako "Další použité studijní materiály"
Co je na tom divného? Je spousta materiálů, ze kterých lze čerpat, ale přitom nic konkrétního neopisovat.
Příklad: Kdyby součástí byl třeba i nějaký program, jako zdroj (uvedený na konci práce) může posloužit učebnice programovacího jazyka, knižně vydaný přehled syntaxe apod. Ale celkem logicky se nikde nebude uvádět konkrétní citace, protože prostě ani žádná není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.