Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Využitelnost nizozemštiny

Od: bezejmena odpovědí: 6 změna:

Ahoj všichni, moc se mi líbí Nizozemština, chtěla bych se ji učit, ale zároveň když se už chci něco učit, chci, aby to mělo nějaké využití. Slyšela jsem, že i když se v Holandsku pokusíte na ně mluvit nizozemsky, tak vám odpoví anglicky. A já chci mluvit, procvičovat to, a bojím se toho, že mi Nizozemština bude k ničemu, protože to přebije angličtina, kterou už umím a chci zkusit něco nového. Němčina je nizozemštině celkem podobná, ale tu jsem se učila ve škole a nebavila mě. Nizozemštinu se už učím, baví mě, ale mám strach že mi bude k ničemu. Napadlo mě třeba, jak moc by mi rozumněli, kdyby jsem na ně promluvila nizozemsky v Německu? Ale každopádně potřebuju poradit. Máte někdo zkušenosti s využitelností nizozemštiny?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

c1
hodnocení

2x

Zdravím,

definujte to vaše "angličtinu už umím" - máte např. certifikát úrovně C1?

ahojky*
hodnocení

Nemám žádný certifikát, ale angličtinu se učím už 11 let a dokážu plynule hovořit, samozřejmě je co vylepšovat, ale myslím si, že je čas, začít nějaký další jazyk :)

c1

Jedenáct let učení se angličtiny je dneska normální, když se sečte vzdělání na základní a střední škole. S výukou angličtiny se tuším začíná ve třetí třídě, takže maturant je taky schopný říct, že se angličtinu učí jedenáct let a přitom úroveň maturity je B1.

Být vámi, zkusím si udělat ten certifikát z angličtiny, to si můžete dát i do životopisu. Nizozemštinu se učte, pokud vás baví, ale moc jí nevyužijete, krom Holandska max. v Belgii. Němčinu nebo třeba španělštinu využijete spíš.

joudic*
c1 delal jsem v nadnarodnich firmach ne zrovna pesaka a nejaky certifikat je kazdemu sumak asi jako certifikat prace s PC, jak se to kdysi snazil nekdo protlacit a neujalo se to ;) je nutna slovni zasoba a gramatika, sebevedoma bezproblemova komunikace a pohotovost + slovicka z daneho oboru, tak aby jazyk bylo to posledni, co omezuje v praci.. a to se snadno zjisti pri pohovoru.. ani nemam v cv studium eng po skole, zbytec zabrany odstavec, komunikaci v eng stejne berou rodili mluvci jako samozrejmost, ne jako dovednost

hodnocení

1x

Pokud vás ta nizozemština baví, tak bych ji úplně nezatracoval a věnoval se jí i nadále. Samozřejmě bych si napřed udělala nějaký certifikát z toho prvního jazyka, ať máte něco v ruce. Co se týče využití nizozemštiny, myslím, že byste ji mohla využít i pracovně. Procházím nabídky práce a kolikrát firmy hledají lidi, co umí právě nějaký jazyk, který není moc obvyklý, typicky obchodují s tou zemí, potřebují přeložit tu jejich komunikaci do naší a pak naší odpověď do jejich řeči. Už jsem viděl inzeráty na finštinu, mongolštinu, čínštinu, tak proč ne na nizozemštinu. Pokud vás baví, jděte do toho, jazyky jsou dnes základ.

joudic*
hodnocení

0x
bude vam pravdepodobne k nicemu, pokud nepremyslite o presunu do nizozemi a nalezeni normalni prace, muze a zapojeni se do zivota s domorodci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]