Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vůbec už nevím co dělat. Zbývají mi čtyři poslední jízdy v autoškole. Ze začátku mě ty jízdy bavily, měla jsem instruktora, který byl v pohodě, jenže pak jsem musela mít instruktora, který na mě pořád řval, že jsem nakonec šla domů s brekem. Řekla jsem si, že po tomhle už s ním jezdit nechci. V té autoškole kam chodím si můžu vybrat, s jakým instruktorem chci jezdit. No minulý týden jsem měla jízdu, měla jsem mít hodného instruktora, jenže aniž bych to věděla, tak to změnil a měla jsem toho zlého a bylo to ještě horší. Ne jenom, že se mi v tom autě blbě sedělo, ještě jsem pořádně neviděla dopředu, protože sedadlo nešlo nadzvednout. Říkal, že s tím co předvádím mi papíry nikdo nedá, že bych se na to měla vykašlat a že po několika jízdách bych to měla umět. Jenže já i do školy se musím učit jednu látku třeba dvakrát, abych se to fakt naučila. A ještě na mě začal řvát, že se mi z toho začala plést levá a pravá strana, takže jsem chvílema nevěděla, kam odbočit. Autoškolu dělám, abych nemusela vstávat brzo, jelikož dojíždím do školy. Jak už jsem napsala, ze začátku mě to bavilo. Jenže po tomhle už bych do toho auta nejraději nevlezla. Vím, že mi to nejde a proto bych si taky chtěla jízdy připlatit. Na jednu stranu mám chuť to vzdát a na druhou zase dokázat, že na to mám. Máte někdo podobnou zkušenost?
"Zlý učitel" je možná pako, ale zvládat stres je jedna z důležitých dovedností řidiče. Tak to ber jako výcvik zvládání stresu. Může řvát jak chce, ale ty se s tim srovnej a jezdi tak jak máš jet.
Stranově - nejezdí se ani prostředkem ani příkopem.
Súhlasím s tvrdením:
"Zlý učitel" je možná pako, ale zvládat stres je jedna z důležitých dovedností řidiče.
Nepoznám Vás, ani Vášho učiteľa.
Vzhladom na čas blížiacich skúšok doporučoval by som Vám, nájdite si
blízku osobu s autom, a na nejakom odľahlom mieste trénujte jazdu,
dopravne predpisy študujte, a keď už budete na ceste s inštruktorom,
zatnite zuby a rešpektujte ho.
Nás učitel ve Svazarmu sem tam i praštil. A to jsme si nemohli vybírat. Dneska je to samej outlocit a situace s dnešními řidiči je taková, že tu jsou dotazy, jak projet křižovatku.
Prosím, ignoruj případné kecy o tom, jak z tebe nemůže být dobrá řidička, protože nezvládáš krizové situace. Jsou to připomínky těch, kteří nemají sebemenší povědomí o fungování lidské psychiky.
Víme, jak funguje lidská psychyka u řidičů. A mohu za všechny říct, že labilní rozhozený člověk sebemenším zaváháním působí kolize a nehody. Popř. zdržuje dnešní provoz a tím naštve další labilní jedince, kteří arogantně riskují.
Takto funguje většina řidičů na silnicích deno denně.
Vy dvě budete asi další dvě polínka do ohně. Doporučuji se neobhajovat psychikou, ale snažit se jí ovládnout.
Kdyby jste dělali autoškolu na řidiče autobusu, tak Vás na psychotestech ihned vyhodí!
Myslet si může kdo chce co chce.
Rázné řešení takové situace, kdy někdo na někoho řve v autoškole, může být i to, že žák zajede někde ke krajnici na ulici, kde není provoz, vystoupí z auta, sdělí instruktorovi, že s ním jezdit nehodlá ,zabouchne za sebou dveře a odejde.
Asi mě tady ukamenujete, ale pokud slečna nezvládne stresy s instruktorem, tak až nedejbože udělá řidičák, tak bez pomocné osoby s přídavnýma pedálama vedle sebe stejně skončí na první křižovatce a domu radši dojde pěšky.
Nemá na to psychicky.
Chtělo by to fakt vyměnit učitele. S tím hnusákem už nejezděte. To, že nešlo zvednout sedadlo jste měla upozornit a v jízdě už nepokračovat. V některých autoškolách se fakt vyskytují učitelé, kterým nejde o to žáka něco naučit, ale vystresovat ho. Žák si přestane věřit, musí si dokupovat kondiční jízdy, z čehož má prospěch autoškola.
Je i varianta, že pokud by na Vás začal nějaký instruktor řvát, tak na něho můžete taky případně začít řvát, že nehodláte poslouchat jeho řvaní a případně vystoupit a prásknout za sebou dveřmi auta.
Ale jednodušší varianta je, že pokud byste měla mít jízdy zase s tím uřvaným, tak to můžete odmítnout rovnou a vůbec nikam s ním nejet. Neměla byste si nechat znechutit ježdění autem kvůli nějakýmu uřvanýmu instruktorovi.
Jak už někdo uvedl, tak ten instruktor nemá vůbec křičet. Dám určité přirovnání. Když si představíte, že by na Vás např. v jazykové škole řval lektor, že jste např. chybně řekla tvar nějakého slovesa, tak byste si to asi taky nenechala líbit.
Takže prostě pokud by Vám v autoškole chtěli zase "vnutit" jízdu s daným lektorem, tak stačí prostě rázně trvat na tom, že s tímto lektorem prostě nepojedete, protože svojí práci dělá špatně . Tečka. Není důvod dál diskutovat. Vy jste si zaplatila výuku v autoškole a ne to, abyste poslouchala nějaké řvaní.
Ty si autoškolu platíš a máš nárok na slušné zacházení. Nehledej chybu v sobě, chyba je v intruktorovi, takový člověk tam nemá co dělat. Zajímalo by mne jestli intruktoři musí dělat psychotosty, ale zřejmě ne, asi to může dělat kdejaké hovado, které si na žáčcích autoškoly zvyšuje své zamindrákované ego. Stěžuj si na něj, odmítej s ním jezdit, nenech od něj nervovat. Především on musí mít železné nervy, ne ty.
Možná by Vám pomohlo, zaplatit si v nějaké autoškole i lekce na trenažéru, viz. např. odkaz:
Moc nerozumím tomu, proč byste to měla vzdávat.
Dám příklad. Kdyby na někoho řval lektor v jazykové škole, tak se kvůli tomu někdo přece taky nepřestane učit cizí jazyk.
Pokud je to možné, doporučuju, půjčit si auto v půjčovně a domluvit se s někým známím nebo příbuzným, kdo má řidičák, že byste jeli např. na nějaké větší parkoviště , kde není provoz a kde nehrozí, že by okolo jela policejní hlídka (nebo např. na nějakou vesnickou asfaltku, kde skoro nikdo nejezdí) a tam byste si mohla trénovat rozjezdy atd.
Nojo, mně to trvalo taky dlouho, jízdy jsem si připlácela, řidičák udělala až napotřetí a opravdu začala řídit až mnoho let poté. A dnes mě nerozhází ani ranní špička v Praze, zatímco soused - vidlák z chalupy na Vysočině, který je automechanik a s volantem v ruce se narodil, nedojede kvůli "velkému provozu" ani do takového "velkoměsta" jako je Brno a vůbec nechápe, že jsem schopná řídit po Praze nebo naložit děti a dojet si na chatu 150km po D1. A v hospůdce na malém městě jsem zaslechla rozhovor kamioňáků, který se nesl ve stylu ty vole, řidičák v Praze, to bych dělat nechtěl, ty jejich tramvaje a jednosměrky... No a já ho z té Prahy mám a dnes mě za volantem jen tak něco nerozhodí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.