Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych se zeptat v jakých krocích máme postupovat v nepřiměřeném potrestání šikany , která šikanou nebyla a trest za ní je nepřiměřený?
Bylo vás víc proti jedinci? Ano, pak to byla šikana a vy buďte rád, že máte jen dvojku z chování a poučte se z toho. Jemu se to vaše tzv. přátelské pošťuchování jistě moc líbilo, že ano? A určitě je rád, že má rozbitou hlavu. Nasypte si popel na hlavu a lživě se neobhajujte. Já nic, já muzikant já ho jenom přátelsky strčil.
Ano my označení jako agresoři rozhodně se nejednalo o šikanu jelikož to bylo pouze přátelské pošťuchovámí které dotyčného nijak neobtěžovalo ani neznepokojovalo a poté mu jeden kamarád který je o třicet kilo lehčí mu omylem rozbil hlavu a teď nám hrozí dvojka z chování což je směšné.
Nevím někdo usoudil že se jedná o šikanu. Takže prahsprosté obviňování na základě ničeho.
A ti pedagogové co to posuzují nevědí co se jak stalo chytají se jenom hlasů, které nás obviňují a nezajímá je jak se obhajujeme.
Presne tak. Dvojka z chovani je smesna. Za rozbitou hlavu rozhodne. Kdopa si ale z dvojky z chovani jeste dneska vubec dela hlavu. Smesny trest za hlavu i smesny trest vubec.
Bud trest prijmete - na dvojku z chovani jeste nikdo neumrel a nebo si jdete stezovat. Ovsem jak obhajite rozbitou hlavu, to netusim.
Podivejte se není telete bez krávy řešíte tady že vám někdo ukřivdil a nejste schopni určit viníka dožadujete se rady jak se obhajovat a pořád tady mlžíte . Řeknu vám jedno za nás tohle nebylo jsem ročník 75, když jsme se pošťuchovali a něco se někomu stalo nikdo to nevěděl , a když to bylo velké ředitel si nás vzal do sborovny a řekl poznámku nebo facku ,všichni jsme volili facku ,protože doma by to bylo horší tak se už zamyslete co tady řešíte
Rozhodující je, že takovéto chování do školy rozhodně nepatří. Šikana je většinou obhajována slovy o přátelském pošťuchování. Ve škole se šikanovaný zpravidla nemůže od šikanujícího vzdálit a uchýlit se někam do bezpečí. Rozbitá hlava - v dnešní době jsou v tom i peníze, jistě, škola je pojištěná, ale jak se nadřízení budou dívat na vedení školy, ve které se stávají takové případy. Ano, trest je nepřiměřený, za mých školních let by to byla automaticky trojka z chování. Pokud máte k trestu výhrady, není nic jednoduššího dojít za ředitelem školy a situaci mu vysvětlit. K objasnění je však vždy třeba vyslechnout obě strany.
Rozbitá hlava? Kdyby ten co ji omylem rozbil měl už 15, tak jde před soud. Tak buďte sakra rááádi.
A to říká kdo, že to nebyla šikana a trest je nepřiměřený, pachatel že.
Jestli je nutné každému opaovat že já mu tu hlavu nerozbil a ani jsem v tu dobu u toho nebyl! tohle se té šikany netýká jenom to kvůli tomu začali řešit ale ta hlava není naše věc čekal jsem radu a nejste schopni poradit jen kritizovat nikoho jsme nikdy nešikanovali děkuji zani jediný luigi měl smyslupplné odpovědi já se nechci přít a před soud za nechtěné rzbití hlavy v úplně normálním konfliktu :D budu se už jen usmívat vidím že když mám problém tak se na konci dozvím že problé jsem já sám
příteli-začni si pomalu zvykat na reálný jev v naší společnosti,kdy obvinit někoho z něčeho je bráno jako vinen z ...-bez ohledu na faktické dění...A to buď rád,že jsi nestál před soudem-tam už to moc sranda není-pokud jsi v roli obžalovaného,jinak vesměs ano...Ale k tvé situaci-zajdi sám ze své iniciativy k řediteli-sděl svůj úhel pohledu na věc,nechť si řídící vyslechne i dotyčného-pokud i nadále bude trvat na svém "přesvědčení",potažmo na zhoršené známce z chování,začni uvažovat o stížnosti na krajskou školní inspekci...Ale to jen opravdu v případě,že dotyčnému není jakkoli ubližováno...-mohl by sis pohoršit...Jsem stejný ročník jako luigi-za nás se to řešilo pár fackami,v případě něčeho "většího"info rodičům a otec to "vyřešil" a dlouho mne nenapadlo jakkoli vybočit...Bohužel dnes chybí respekt vaší generace jak k učitelům,tak i k rodičům...
Já nevím co se tady pořád oháníte soudama, jste jak náš směšný vyschlý majitel firmy , který vždy volá z poza sukně matky volejte policii
Dobry den, ja jsem svedek jiz zminovaneho incidentu. Jen bych chtel rici, ze "obet" mela dost velkou telesnou prevahu nez maly spoluzak, ktery se pouze branil a k rozbiti hlavy doslo tak ze "obet" spadla na spoluzaka a poškozeni byli OBA (o roh lavice) , coz dosvedcuje ze sikana byla spise obracene! A mnozi jini svedkove kteri videli pouze konec tohoto incidentu, kdyz "obeti" tekla krev z hlavy, usoudili (nevim proc), ze ten kteremu tekla krev z hlavy je šikanován, ale že mému druhému kamarádovi z hlavy krev netekla, a "pouze" se prastil o lavici, na to nikdo nehledi. Je to docela smutne, ze na tomhle svete neni už ani špetka spravedlnosti, dekuji za pochopení... a myslím si totéž co autor... ŽÁDNÁ ŠIKANA TO NEBYLA!
A ptam se, proc tu tedy mluvíte o soudu, kdyz v podstate si zpusobili zraneni oba sami...? A v tomto incidentu nese spíše vinnu "obět", který vlastně celý incident začal, jestli se on dá vůbec nazývat obět...! A že si rozbil hlavu byla jeho vina, a jeste způsobil mému kamarádovi, (jak jiz jsem zminoval) který se pouze bránil, zranění!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.