Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nerotační výuka, dítě do školy?

Od: rodic odpovědí: 5 změna:

Od 17.5. skončí rotační výuka. S manželem však nesouhlasíme s testováním a rouškami. Vláda v tomto případě umožnila nechat dítě doma jako nemocné. Myslíte, že i nadále tato možnost bude platit? (Učíme se doma poctivě, zatím samé jedničky)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Můžete dítěti zajistit individuální výuku. Distanční vám škola ale nemusí zajistit, může to být nakonec vše plně na vás. Mladej (čtvrtá třída) se po tom roce online do školy při rotaci vždy vyloženě těší. Jestli vaše dítě samotné nemá se školou problém, nebral bych ho za rukojmí svým přesvědčením a poslal ho tam. Děckám chybí osobní kontakt se spolužáky - kamarády. Nepodceňujte tento důležitý psychologický aspekt.

hodnocení

4x

Pokud vím, zatím to platí. Jenže ono to má taky své ,,ale´´ - dcera např nastoupila do střední školy, z jejich třídy jsou asi dvě holky postižené podobně pečujícími rodiči, takže i když do školy za spolužačkama chtějí, mají smůlu, trpí pro blbost svých nejbližších.

To si jako fakt myslíte, že těm děckám tam někdo utrne hlavu, nebo jinak ublíží? BTW dcera prošla i PCR testy, ve škole mají antigenní a říkala, že oboje je sranda. Já bych si terdy připadal fakt jako blb, kdybych jí bránil jít do školy, stejně se slízali na hřišti a podobně po celou dobu distanční výuky

id
hodnocení

2x

Ne jako nemocné, ale dítě bude omluveno ze školní výuky. Nemáte nárok na ošetřovné. Budete docházet na přezkoušení do školy a tam také se budete muset testovat a mít zakrytá ústa. Počítejte s domácí výukou 2-3 roky (snad), vír za 14 dní nebo do prázdnin nezmizí.

Ptala jste se vašeho dítěte co chce? Nepotřebuje kamarády, kontakt s učitelem, nechybí mu nějaké zájmové kroužky?

hodnocení

0x

Nejlepší bude se zeptat přímo ve Vaší škole. I když se učíte s dítětem poctivě, záleží hlavně na vyučujících jestli by tolerovali absenci a dále spolupráci na dálku.

hodnocení

0x
Fandím Vám. Naše rodina a další lidé v okolí nevěří nezávadnosti šťouracích AG testů. Viděl jsem různá videa, jak je v Indii balí v otřesných podmínkách. Lidé pak na nich našli pod mikroskopem různé věci, co by tam neměly být.
Teď v týdnu nakonec půjdou naše děti do školy, ale pouze na výuku a pak hned domů. Testy jsem jim zajistil na vlastní náklady ze slin. Ale štve mne to neskutečně, několik hodin v kuse s hadrem na puse.
Jinak k Vašemu dotazu: v půlce dubna se objevily články, že podle MŠMT to bude bráno jako omluvená absence. Ale situace "na bojišti" se mění každou chvíli:).
Třeba včera jsem četl, že by mohlo být testování dětí "jen" 1x za 14 dní PCR testy. Ale už tam nepíší, jestli tyto testy budou špejlí nebo ze slin.
Každopádně by chtělo zjistit, zda větší počet omluvených hodin nebude problém, jestli třeba nebude škola trvat na nějakých dodatečných zkouškách.
Pepa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]