Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám ze školy zadaný příklad:
Představte si, že jste majitelem firmy FO a potřebujete do své provozovny stroj za 390 000 Kč.
Chcete si vzít úvěr. Vyberte si banku a v ní zjistěte, za jakých podmínek by vám poskytla úvěr, s jakou úrokovou mírou a RPSN (roční procentovou sazbou nákladů. Ve své odpovědi mi sdělte název banky a odpověď na zadaný úkol.
Nyní zcela nevím, jak začít: každá banka nabízí jiné výhody a nevýhody, podmínky, také ještě jsem moc nepochopila, zda by v tomto případě byl lepší provozní podnikatelký úvěr nebo investiční úvěr.
Více informací nám neposkytli, může mi prosím někdo odkázat na modelový příklad, či poradit?
Předem moc děkukji.
Když si představím, že bych byl podnikatel, tak bych jistě nepodal žádost o úvěr jen v jedné bance.
Podstatné by bylo, jakou úrokovou sazbu by v konkrétních bankách nabídli a samozřejmě taky, jakou dobu splácení atd..
Je taky otázka, zda by bylo možné daný stroj pořídit na leasing a za jakých podmínek.
Leasing nabízí různé banky i nebankovní společnosti, viz. např. stránky:
Tady je odkaz na jednu bakalářskou práci:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.