Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikatelský úvěr

Od: simonides odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám ze školy zadaný příklad:

Představte si, že jste majitelem firmy FO a potřebujete do své provozovny stroj za 390 000 Kč.

Chcete si vzít úvěr. Vyberte si banku a v ní zjistěte, za jakých podmínek by vám poskytla úvěr, s jakou úrokovou mírou a RPSN (roční procentovou sazbou nákladů. Ve své odpovědi mi sdělte název banky a odpověď na zadaný úkol.

Nyní zcela nevím, jak začít: každá banka nabízí jiné výhody a nevýhody, podmínky, také ještě jsem moc nepochopila, zda by v tomto případě byl lepší provozní podnikatelký úvěr nebo investiční úvěr.

Více informací nám neposkytli, může mi prosím někdo odkázat na modelový příklad, či poradit?

Předem moc děkukji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Jak začít, no logicky .

Na papír si vypište 3 - 5 a spočítejte o kolik byste pořízený stroj přeplatila. Asi každý z nás by oslovil tu banku, kde zaplatí nejméně.

hodnocení

0x

Zdravím,

v různých bankách je žádost o úvětr posuzována různě.

Tady jsou např. odkazy na stránku a soubor fio banky:

fio.cz/...

fio.cz/...

Tady je odkaz na žádost o úvěr v bance RF:

rb.cz/...

Doporučuju podívat se, jaké jsou v té žádosti kolnky na vyplnění.

Tady je odkaz na bakalářskou páci na téma podnikatelského úvěru:

vutbr.cz/...

hodnocení

0x

Když si představím, že bych byl podnikatel, tak bych jistě nepodal žádost o úvěr jen v jedné bance.

Podstatné by bylo, jakou úrokovou sazbu by v konkrétních bankách nabídli a samozřejmě taky, jakou dobu splácení atd..

Je taky otázka, zda by bylo možné daný stroj pořídit na leasing a za jakých podmínek.

Leasing nabízí různé banky i nebankovní společnosti, viz. např. stránky:

rl.cz/...

vltavinleas.cz/...

Tady je odkaz na jednu bakalářskou práci:

is.vske.cz/...

simonides
hodnocení

Vše moc děkuji, hezkou neděli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]