Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Chtěl bych od příštího roku dálkově studovat střední školu informatiky a ekonomie delta-skola.cz/... obor Ekonomie a podnikání. Chtěl bych se zeptat někoho, kdo už má dálkové studium něčeho takového za sebou nebo momentálně tak studuje, jestli je to náročné atd.
V tuto chvíli mám jen základní vzdělání. Kdysi v šestnácti letech jsem z blbosti nebo už nevím proč odešel ze školy a začal chodit do práce. Vzdělával jsem se pomocí samostudia. Dnes umím základy angličtiny a němčiny, programovat (VBA, PHP, DHTML) a tak se mi po několika letech ve firmě podařilo "vyrůst"a nyní jsem na pozici, kde jsou lidé se středoškolským či vysokoškolským vzděláním. Zaměstnavatel po mě nepožaduje abych si školu dodělal, je to iniciativa z mé strany. Nechci se všude prokazovat s tím, že mám jen základku. Je to ostuda.
Budu moc rád, když mi napíšete, jak to na takové škole chodí, na co se mám připravit. Blbej doufejme nejsem a těch pět let tam snad zmáknu.
Všem díky moc za komentáře a přeji hezké svátky.
Vaše rozhodnutí je naprosto perfektní, máte můj obdiv. Dálkové studium mi připadá pro Vás nejvhodnější forma, máte přece už zkušenosti se samostudiem. Sama jsem studovala dálkově druhou střední školu a to mi bylo už 40 let.Pokud Vás bude zaměstnavatel uvolňovat na konzultace, nemá to chybu ( v nejhorším to lze napracovat ). Dám takovou radu, jak se mi dařilo zvládat učení při zaměstnání, rodině a dvou dětech. Do školy jsem si nosila jen blok A4, a jak šly předměty za sebou, všechno jsem tam postupně zapisovala.Doma jsem pak měla připraveny sešity pro každý předmět zvlášť a tam jsem si během doby mezi konzultacemi všechno přepisovala a překreslovala. Každému předmětu jsem věnovala dost času, takže pak na zkoušku byla příprava snadnější. Je to ale taky trochu o pevné vůli, protože nás začínalo v ročníku 37 a maturovalo nás jen 7 + dalších 5 repetentů z předchozího ročníku. Vydržte, stojí to za to.
Jen Vám to schvaluji, přesně tak, jako Patronka. Nepíšete kolik Vám je let, ale určitě to zvládnete. Víte já jsem si také zvyšovala vzdělání, bylo mi 48 roků, když jsem končila Vyšší odbornou a střední podnikatelskou školu. Hodně jsem se dozvěděla, něco také již zapoměla. Začínaly jsme tři třídy /60 studentů/a odmaturovalo nás 20. Tak do toho a hodně úspěchů ve studiu. - stařenka
Ahoj holky, moc vám děkuju za vaše odpovědi. Patronko, koukám, že se učíme podobně. Když jsem se učil angličtinu, tak jsem knížky přepisoval do Wordu a tím se učil nejen jazyk, ale také psát na počítači všemi deseti. Tím jsem zabil dvě mouchy jednou ranou
Hodně jste mě překvapily v jakém věku jste se rozhodly studovat. Mně je 28 (v lednu 29) a to jsem si myslel, že už jsem na to dost starý, že mi, jak se říká "ujel vlak", ale jak je vidět, na studium není nikdy pozdě a za to jsem moc rád. Bojím se ale, že to nebudu zvládat, přeci jenom jsem ze školy nějakých 13 let a mnoho věcí jsem určitě pozapomínal. Byl bych ale tuplovanej blbec, kdybych to alespoň nezkusil.
anubis, Vy to zvládnete, jako nic. Taky jsem si ve škole psala poznámky, každou hodinu a pak doma do každého předmětu pečlivě a barevně přepisovala. V matice a geometrii jsem popsala tuny úpapíru, jak jsem počítala a počítala a víte, že mně to všechno moc bavilo? byla jsem ve třídě nejstarší, pak kolega, který seděl se mnou v první lavici, byl o 15 let mladší a pak už jen kolem dvaceti let. Můžu Vám říct, že prvního půl roku jsem si získávala i důvěru svých profesorů, ale když viděli, že se se připravuji a že umím, velice rychle se ke mně změnili a moc mi fandili. Učila jsem se poctivě, protože jsem to dělala pro sebe a nakonec jsem ještě pomáhala i ostatním, těm mladým. Bylo mi s mladýmí velice prima, věděla jsem, co se nosí, co je moderní, jaké jsou nové filmy a nikdy jsem nemluvila o tom, co mně bolí, nebyl na to čas. Tak do toho. - stařenka
Ahoj holky,
Včera jsem odeslal přihlášku, tak mi prosím držte palce, aby mne přijali
Zdraví,
Anubis.
Ahoj "anibus", tak to je první krok dobrým a správným směre. Nezapomeň za rok napsat, jaké bylo pololetní vysvědčení
. - stařenka
Zdravím,také jsme si podala přihlášku na Deltu,je mi 45 let a strašně se bojím co bude.Mám obchod a odborné učiliště obor ošetřovatelka skotu
a pro školu jsem se rozhodla z duvodu hledání si nového zaměstnání.Hledám informace,kde by mi studenti v mém věku řekli jak to chodí a našla jsem jen tenhle jediný příspěvek.Paní zde píše ,že spousty žáků to vzdalo a tak nevím,jak to zvládnu já.Moc jistoty v sobě tedy nemám.Taky už pamět nefunguje tak jak má,ale přijde mi,že u mne nefungovala nikdy.Bojím se nejvíc angličtiny.Matematika se dá naučit a čeština též,ale cizí jazyk?To bude asi hodně veselo.Nemáte někdo zkušenosti o které by jste se chtěli zde podělit?Budu za to vděčná nejen já.Děkuji moc a přeji krásné dny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.