Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtyřmístné číslo - příklad

Od: dembos* odpovědí: 13 změna:

jindra mel napsano ctyrmistne cislo.toto cislo zaokrouhlil na desitky,na stovky a na tisice a vsechny tri vysledky zapsal pod toto cislo.vsechna ctyri cisla spravne secetl a dostal 5 443.ktere cislo mel jindra napsano?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

20.12.10 20:06
hodnocení

0x

42:D

jirbar*
hodnocení

0x

Už jsem chtěl psát že je asi chyba v zadání a zapomněl jsem na důležitou informci že čísla byla zaokrohlena

doplněno 20.12.10 20:59:

Takže 1473

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Podle mě je to číslo 4900.

4900+490+49+4 = 5443

jirbar*

V zadání je, že číslo je zaokrouhleno a nikoliv "uříznuto" takže

1473+1470+1500+1000 = 5443

Jen v případě zaokrouhlení na stovky se zaokrouhlovalo nahoru, jinak dolů.

pravdomluvny*

jirbar díky za vysvětlení! Nevím jak mě to napadlo, že jsem to takhle "zaokrouhlil" :) Doufám, že to tu nečtou moji matikáři :) Ale že mi to taky pěkně vyšlo? :)

Tak tak. Ale 42 je taky dobrý výsledek, jenže je to odpověď na jinou otázku a nikdo neví na jakou.

Je to odpověď na otázku, jaký je smysl života.

To je omyl. Je to odpověď na nejdůležitější otázku lidstva, ale nikdo nevé, která to je.

jirbar: 1500 bych na tisíce zaokrouhlila jako 2000.

Jenže 1500 Jirbar na tisíce nezaokrouhluje.

Tak asi jsem příliš požívala vánočního punče... *pivo*vidím, že moje výroky jdou šejdrem...*zed*Každopádně šťastné a veselé...*slunce*a hlavně že je po slunovratu, teď už bude jenom líííp

Taky šťastné a veselé...

Všem.

Čtyřmístné číslo - příklad

knihomolka*
hodnocení

0x

No prmiň, ale zdá se mi že je to příklad z matematické olympiády.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]