Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer mám před sebou matematiku a chtěla bch s ní poradit.
Cklista jede průměrnou rychlostí 24 km za hodinu.Kolik kilometrů ujede
a) za 4 hodiny
b)za půl hodiny
c)za dvě a půl hodin
d)za čtvrt hodiny
prosím napsat jak si to mohu vypočítat děkuji
doplněno 19.12.10 19:49:Už mi to vsvětlovala mamka ale nepochopila jsem to proto tady prosím vás kdyb jste mi to přesně popsaly jak to mám napsat dík
doplněno 19.12.10 21:19:do 3 třídy s účou jsme to probíraly 1 hodinu a hned nám z toho dává úkol celá třída si říkáme že nám to dala moc brzy ten úkol když ho nechápem první to má s námi pořádně probrat nebo né?
když se ptáš na řešení takto složitého příkladu, musíme ti pomoci...
napřed si musíš vypočítat, kolik kilometrů ujede za jednu hodinu!
připočítáš těch 24 km za první hodinu k 24 km za druhou hodinu a k dalším 24 km za třetí hodinu a ještě jednou 24 km za poslední -čtvrtou hodinu. a máš odpověď na otázku a) teda 24 +24 +24 +24 =? to už by jsi mohla umět...
když vydělíš km za hodinu dvěmi, dostaneš počet kilometrů za jakou část hodiny? to bude asi b)
pokud jsi ještě nezapomněla, kolik km ujede za dvě hodiny, připočti k tomu výsledek b) a máš c)
ani ti neradím, že vydělíš b) dvěmi a máš d)
ale poradím ti, do školy chodíš na to, aby jsi dávala pozor a učila se...když se ptáš na toto, tak už nevím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.