Nejste přihlášen/a.
Je tu někdo, kdo dělal TSP na Masarykovu univerzitu do Brna? Minulý rok jsem TSP dělal na filozofickou fakultu a nedostal jsem se tam. Měl jsem percentil 26,95. Tento rok to bylo online, na rozdíl od minulého roku jsem se připravoval a stejně mám percentil nízký - pouze 31,31. Zdálo se Vám to v online podobě také mnohem těžší? Myslíte, že mám s takovým nízkým percentilem šanci na přijetí? Cítím se hrozně, protože kamarádi, kteří to dělali minulý rok měli bez jakékoliv přípravy percentil kolem 60. Přitom jsem nikdy nepatřil mezi ty s horšími známkami, hloupější - nebo aspon jsem si to tedy myslel.
Ještě mě zaráží ta tabulka s výsledky TSP z minulého roku. Myslel jsem si a známý mě v tom utrzoval, že pokud v posledním sloupci není uveden percentil posledního přijatého, tak vzali všechny. Jenže jsem se díval na výsledky z minulého roku, kde u oboru (kombinace), na který jsem se hlásil, není uveden percentil posledního přijatého, přitom mě nevzali - jako důvod bylo napsáno z kapacitních důvodů. Prosím, je tu někdo, kdo s tím má zkušenost a vysvětlil by mně to, popřípadě pokud jste minulý týden také konali TSP - jaký máte výsledek a jak jste se připravovali.
Děkuji.
Není nutné tlačit se pouze na jednu VŠ s přijímačkami, které Vám nevyhovují. Filozofické fakulty jsou téměř na všech VŠ. Měl jste si najít záložní studium, podat více přihlášek mimo MUNI, kde se dělají jiné přijímačky.
Někteří studenti si jistě zaplatili přípravný kurz na TSP přímo od MUNI, kde se vysvětlují postupy, jak řešit úkoly v TSP. Tito studenti mají náskok a lepší výsledky než někdo, kdo neví, jak se úkoly řeší. Je to hodně o tréninku z předchozích let. Všechny TSP jsou zveřejněné na stránkách MUNI. Trénink a znát postup řešení úloh - tyto dva body mohou hodně ovlivnit a zlepšit výsledek. Neznamená to, že kdo má nízký percentil v TSP, musí být hloupý. Pouze je "namakaný" ze starších testů a připravený.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.