Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dostal jsem zadané cvičení kde jsou kvadratické funkce, mám určit souřadnice V, jestli je maximální nebo minimální a potom jestli to je rozšířené, zúžené nebo základní, první dvě věci jsem určil, ale nevím, jak poznám jestli je zúžená, rozšířená nebo základní? Dávám sem i výsledky jak mi vyšli ty předchozí dvě. A potřeboval bych pomoct tedy s určením jestli je to základní, rozšířená nebo zúžená, děkuji.
a) V[0,0], max,
b) V[-3,0[, min,
c) V[1,2], min,
d) V[0,6], max,
e) V[-10,0], min,
f) V[0,5], max,
g) V[0,-3], min,
h) V[15,4], max
i) toto je lineární funkce
Kontroloval jsem některé (ne všechny, spíše namátkou) vaše výsledky a mohu je iodsouhlasit. Ale té poslední otázce jaksi nerozumím. Co jestli je rozšířené atd,? Nemohl byste uvést úplné a originální zadání? (Vlstně i ta dvě zadání váni řešená jsou zde nahozena dosti vágní, ale ta lze celkem pochopit.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.