Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou školu si vybrat

Od: katy* odpovědí: 2 změna:

zdravim , potřebuju poradit chci si dát 3 přihlášky do Plzně na veterinu ,na hotelovku a sociálněsprávní ale nevim jakou školu mam vybrat jako prioritu :( všechny mě lákaj veterina - miluju zvířata , hotelovka- to by mě taky bavilo gastronomie , práce v kuchyni a tak , a sociálněsprávní - to je psychologie a tak takže to by mě taky dost bavilo :( co s tíím :(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já myslím že na veterinu jako zvěrolékař můžete vymýšlet potravu pro zvířata to je ta hotelovka a pak pomáhat zvířatům z útulků a tak to je ta psychologie :)

zima*
hodnocení

0x

Nevím jestli máte na mysli střední, nebo už vysokou školu? Jinak obecně, pokud se přihlásíte na všechny tři obory, může se vám stát, že se dostanete třeba jen na dva a tím budete mít rozhodování usnadněné. Důležité je třeba zamyslet se nad tím, jaké jsou přijímací zkoušky a kde máte větší šanci na úspěch. Třeba dostat se na veterinu bývá hodně náročné. Jelikož těchto škol je v ČR minimum. Např. znám lidi, kteří se na veterinární lékařství dostali až na třetí pokus. Na hotelovkách se zase často dělají přijímací zkoušky z cizího jazyku a také je na těchto školách hodně dbáno na rozšířenou výuku jazyků. Sociální obory zase většinou vyžadují široký okruh všeobecných znalostí.

Doporučuji se také zamyslet nad tím, jaké by jste měla uplatnění. Jaká je poptávka po vámi zvoleném oboru v oklí, nebo zda by jste byla ochotna jít někam za prací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]