Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zaptat co by se stalo kdybych dnes v této situaci dostal maturitu, protože si věřim že samotné testy zvládnu, ale na konečné vysvědčení bych dostal za 5 nebo N. Dostal bych stále maturitu nebo by mi jí mohla škola vzít?
Předem děkuji za odpovědi.
Maturita se nedostává, ta se skládá. To je zkoušení z více přemětů písemné a následně ústní před komisí. Když nemáš ani jeden z předmětů za 5, tak dostaneš maturitní vysvědčeníí. Jestli to nedáš a budeš dutej, třeba jen z jediného předmětu, tak nedostaneš nic a na podzim si to zopakuješ.
Na to jsem se neptal ale dobrá, myslel jsem jak to je v této situaci, protože musím být puštěn k maturitě v tuto chvíli (první pololetí jsem prošel bez problému), ale teď jsem dlouhodobě chyběl ve škole, kvůli zdravotnímu problému. Tak zda nikdo nezná odpověď k tomu zda pokud udělám maturitu ale dostanu za 5 kvůli tomu že jsem prošvihl většinu testů, tak zda stále dostanu maturitu bez problému.
Maturitu nelze dostat, je nutné ji složit. A před připuštěním k maturitě je potřeba ukončit poslední ročník střední školy. Pokud byste byl v některém předmětu hodnocen nedostatečnou nebo nebyl hodnocen, musel byste klasifikaci dokončit v náhradním termínu a teprve po něm byste mohl k maturitě.
Testy se v ždy psaly před ukončením ročníku, vlastní zkouška se skládala koncem května až začátkem června. Nevím, jak to letos bude > kvůli situaci s covidem-19 se hovoří o úlevách pro maturanty. Ale domnívám se, že ani letos nebude možné obdržet maturitní vysvědčení, dokud žák úspěšně nedokončí poslední ročník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.