Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní list Japonsko

Od: kessie* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den mám pracovní list Japonska všechno skoro mám kromě 6 mohl by mi někdo pomoci? Já si myslím ale nevím jistě Ochotské moře Japonské moře Cugarský průliv a Culimský průliv. Nebo to má být jinak?
Pracovní list Japonsko

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

1, Hl. město: , cs: Tokio / hepburn přepis: Tokyo

2Nejvyšší hora: hora Fudži ( [san]=hora, celé by se četlo "Fudži-san")

Původ hody: málo akticní sopka

3, Státní zřízení: konstituční monarchie (císař + dvě komory parlamentu)

název: [nihon], (ni) den/slunce + (hon) kniha/původ "Vycházející země"

4, Povahové rysy? jsou neutrální; nečumí; zdrženliví-neptat, jak se dnes máte, jako v anglicky mluvících zemí, vyhíbají se tělesným kontaktům na veřejnosti; pracovití; ochotní, matky neřvou při porodu; častá očista těla-hlouhé koupele v krátkých vanách, často navštěvují onsen (něco jako lázně)

5, Ostrovy

[Hokkaidó]

[Honšú]

[Šikoku]

[Kjúšú]

6, Okolní moře:

Ochotského moře

Japonské moře

Východočínské

Filipínské moře

Vnitřní moře (Seto Naikai) - není okolní

průlivy:

[Sōja-kaikjō] = La Pérousův průliv - mezi Hokkaidó a Sachalin (Rusko)

Korejský průliv - mezi Koreou a Japonskem

[Cugaru Kaikjó] Cugarský průliv -mezi japonskými ostrovy Honšú a Hokkaidó

( [Cušima kaikjó] Cušimský průliv - součást Korejského průlivu - mezi koreou a Cušimou (ostrov japonska))

[Kanmon Kaikjó]=průliv Šimonoseki mezi Honšú a Kjúšú

[Naruto Kaikjó] Průliv Naruto - mezi japonskými ostrovy Awadži a Šikoku

[Ósumi kaikjó] = Van Diemenova úžina - mezi Kjúšú a souostrovím v Ósumi (např. ostrov Tanegašima)

[Hójo Kaikjó] mezi Kjúšú a Šikoku

...

pama*
hodnocení

0x

Ahoj, podívej se na mapu - kolem je Japonské moře, to máš správně, na jihu je Filipínské moře. A průlivy jsou i mezi jednotlivými ostrovy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]