Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám to správně?

Od: petrbroz odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, potřeboval bych od Vás kontrolu. Tyto věty jsme měli převést do trpného rodu, tak jestli to mám dobře. - 1, They sell stamps at the post office - Stamps are sold at the post office. 2, We clean all our guests rooms three times a week. - All our guest room are cleaned three times a week. 3, His employees do not respect him. - He isn respect by his employees. 4, Do they teach French at your school? - Is French taught at your school?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

elbarto*
hodnocení

0x

Smysl máš správně, ale jestli všechno dobře to nevím jistě :(

elbarto*

Jo jednu chybu jsem našel ve trojce by mělo být respected (on není respektován)

pu®
hodnocení

0x

1)správně; 2)All our guest-rooms are... (ale trpný rod správně); 3)správně říká elbarto, "respect" musí být ve tvaru past participle, tedy respected, nadto He isn´t respected by...; 4)správně. Jestliže byl úkol převést do trpného rodu, pak by se na ostatní chyby teoreticky mohl brát menší zřetel, ale dejte na ně pozor, kazí Vám to zbytečně úkol.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]