Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotazy k tsp č.3

Od: aneta* odpovědí: 2 změna:

dotazy č. 3

v sobotu mě čekají tsp, a potřebovala bych poradit ohledně nějakých úkolů. Spíše jak je řešit, ne jen výsledek. U některých mi něco vyšlo a chci si to ověřit, u jiných vůbec nevím, jak na to. Vzhledem k tomu, že je možnost vložení jen 3 obrazků, musím rozdělit do více postů. u 7. mám za d, ale principově těmto úkolům moc nerozimím, tak kdyby někdo uměl vysvětlit, u 8. mám za b) ale asi je to špatně a 9. mi vyšlo za c) tedy 560

Dotazy k tsp č.3
Dotazy k tsp č.3 #2
Dotazy k tsp č.3 #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

2x
6 je dobře. K osmičce se vzhledem k angličtině raději nebudu vyjadřovat.
Sedmička je relativně lehká. Zadání nutí přemýšlet v souvislostech, hledat chybějící údaj, který ale logicky plyne ze známého. Ekvivalent je příklad číslo 2, kde ovšem nemusím znát celé řešení, k odpovědi mi stačí jen relevantní část.
Zde je jasné, že Barbora je mladší než Anna a zbývá tedy Daniela. My víme, že mladší než Barbora je učitelka a zároveň, že není z Olomouce, musí tedy být z Prahy nebo Tišnova. Je to tedy Daniela.
Tím pádem musí být Barbora a Anna zdravotnice a kuchařka, my však ze zadání víme, že žena z Prahy je starší než zdravotnice, a protože Daniela je nejmladší a není tím pádem ani z Prahy, a dle zadání ani z Olomouce, je Daniela z Tišnova.
Protože z Tišnova je učitelka a zároveň žena z Prahy je starší než zdravotnice, musí být z Prahy kuchařka a zdravotnice je z Olomouce.
Pro doplnění, z Olomouce je Bára a z Prahy Anna.
Řešení máte tedy dobře.
doplněno 22.04.21 13:22: Omlouvám se, příklady 7 až 9 jsem omylem očísloval vždy o číslo menší.
aneta*
hodnocení

Díky za pomoc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]