Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhovuje vám paternalistický stát?

Od: jajaa odpovědí: 8 změna:

Jaký máte názor na pat. stát a vyhovuje vám , když se o vás stát ,,stará"?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Nemám pocit, že by se o mě stát staral. Ano, mám ID ale pokud jsem pracovala odváděla jsem daně. Lékařská péče zdarma to dávno není pravda, pracovní místa pro všechny to už také neplatí.

erikch*

jak tak ze zvídavosti brouzdám i po jiných rubrikách-nedá mi nezaeragovat na váš příspěvek...Bohužel u vás(nejen) evidentně přetrvává dogma,že ,cituji:"Lékařská péče zdarma to dávno není pravda, pracovní místa pro všechny to už také neplatí..." Ona to ani nikdy pravda nebyla,to že jste u lékaře (třeba)v ordinaci nic neplatila zdaleka neznamená,že bylo vaše vyšetření(ošetření)grátis-vyrůstal jsem v Dejvicích s vrstevníkem(kamarádem),jehož otec byl krajským tajemníkem(což bylo spolu s gen.tajemníkem-"Miloušem", 11 nejvyšších postů v ČSSR),shodneme se jistě na tom,že dotyčný do systému "viděl",a to nejen u nás,ale potažmo do systému celého vých.bloku...Zdravotnictví bylo po celou éru komunismu až nezdravě dotováno,stejně tak i uměle vytvořená zaměstnanost(bylo by to na mnohem delší příspěvek)a jednou z příčin umožnění pol.změn(Moskvou) okolo roku 89,bylo zjištění,že zhruba v roce 93,94 by se celá centralizovaná ekonomika jednoduše zhroutila...,nebylo by už z čeho vše dotovat...A jen tak naokraj-to co se dnes děje(korupce,rozkrádání apod.)je jen slabým odvarem toho,co se dělo před rokem 89-jen s tím rozdílem,že dříve se nikdo nic nesměl dozvědět(a jak vidno u vás ani nic nevěděl,čímž se vás nechci dotknout,ale tak to prostě bylo)-a pokud byl nějaký opačný náznak-šup s ním pár let na "dobývání" uranu...

marenka*
hodnocení

0x

Tak jak komu.. Mě třeba ne, z toho úhlu, že pokud se o mě někdo stará, pak má taky nárok klást podmínky. Chápu to vlastně jako život u rodičů za mlada.. "Dokud tu budeš bydlet a my se o tebe budeme starat, tak budeš dělat, co ti řeknem."

Asi tak.

kr*
hodnocení

0x

Nevyhovuje. Protože jako mladá, zdravá, bezdětná pracující z toho nic nemám, jen platím zrůdně vysoké daně. Samozřejmě pokud by se situace změnila a já z nějakého důvodu už nemohla pracovat, svůj názor změním, a od té chvíle se také budu snažit pracující co nejvíce oškubat.

hodnocení

0x

Nevím co je to pat. stát asi jsem chyběl. :)

buss

No a k němu ještě patří kolega Noster

hop®

Asi jste chyběl už při nadpisu - paternalistický...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]