Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Genetika - příklad

Od: kika2001 odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mi někdo poradil jak mám vyřešit příklad:
Při křížení jedinců s genotypy AaBB x AaBB bude štěpný poměr genotypů:
Mužů použit kombinační čtverec?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Když vidím příklad na genetiku,vyvstane u mně panika z otázky,jak se geneticky kříží virus?

Můj názor je ten,že virus vlastně není živý organizmus.Přesto se skládá z životních součástí - proteinů,a organických kyselin,Obsahuje DNA sekvence,ale sám se nerozmnožuje.Potřebuje k tomu jádro buňky,s nímž se chemicky spojí a přemění její dna řetězec.Spojením několika skupin DNA proteinů(deoxyribonukleidacid)vznikne nová molekula viru.Ten se ničím neživí,nepohybuje vlastní silou takže to vlastně není živý tvor-organizmus-.Je to jako pyl z rostlin,který je nweživý,a přesto je schopen přeměnit DNA jádra hvětu na živý organizmus.

JB

pb®
hodnocení

0x
Potomci se narodí v teoretickém poměru genotypů 25% AABB, 25% aaBB, 50% AaBB. V praxi to vychází jinak, nějaký genotyp se u potomků nemusí vyskytnout, nebo budou potomci v jiném poměru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]