Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím, zda mám na gymnazium

Od: barbora* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
co bych měla splňovat za požadavky nebo umět,abych mohla jit na šestileté gymnázium?
Příšti rok by jsem se hlásila na šestileté studium.
Konkretně v Příbrami.
Jak udělat a připravit na příjmačky?
Děkuji za zkušenosti a rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanar
hodnocení

3x

Tak hlavní asi učit se podle toho, co ve škole probíráte. :)

Matiku+ češtinu, někde je tuším i všeobecný přehled. Na internetu nebo v knihkupectví lze koupit přijímačkové knihy nebo si najít staré testy z minulých let na stránkách Cermat. prijimacky.cermat.cz/... . Z toho už poznáš, na co se nejvíce zaměřit. Jinak "bych se hlásila". Požadavky jsou také na stránkách Cermat. prijimacky.cermat.cz/...

Hodně štěstí. :)

harda
hodnocení

0x

Zdravím,

záleží, co na přijímačkách vyžadují - čeština, matika + možná všeobecné znalosti, někde možná chtějí navíc pohovor. Koukněte na stránky školy.

Příbram znám, co vím, tak tam jsou dvě gymnázia a tohle gymnázium, na které se ptáte, bylo vždycky - co si pamatuju - bráno jako to "horší," s menší prestiží, kam chodili ti, kteří sice chtěli na gympl, ale na ten druhý gympl, co v Příbrami je, se nedostali. Od toho se možná bude odvíjet i tvrdost přijímáček, možná nebudou tak drsní.

hanar

Pokud vím, přijímačky jsou již několik let jednotné a poskytuje je firma Cermat. Všechny přijímačky jsou stejně těžké bez ohledu na "obtížnost" školy. Škola netvoří přijímačky.

barbora*
hodnocení

Ano,máte pravdu.Tady je čestina+matematika a pohovor.
Mohu se prosim ještě zeptat na co se mě budou ptát?
mojejmeno
Proč jdete ma tuto školu? Kde se vidíte za 5 let? Kde se vidíte za 15 let? Co vás baví? Co vám jde nejlépe? Co neumíte? Co se vám nelíbí na něčem?

hodnocení

0x

Mj. umět dobře česky (by jsem *zed*).

hodnocení

0x

Přijímačky slouží jako síto. Nemá smysl se na ně drtit, uspět s odřenýma ušima a pak po roce z gymplu odejít, protože to nebudeš zvládat. Prostě je zkus a uvidíš, jestli na to máš.

liska5
hodnocení

0x

... já bych se přihlásila... ty by ses přihlásila...ona by se přihlásila...my bychom se...vy byste se.../čeština/

Zkus to určitě. Uvidíš, jak na tom jsi. Pokud se dostaneš a bude to na Tebe přeci jen moc, můžeš se vrátit na svou základku.

Nebo nepokračovat na vyšším stupni gymnázia, ale přihlásit se pak na jinou střední školu / zdrávku, SPŠ, OA, HŠ, pedagogickou/...To se stává docela často.

Znám i případ, že po nižším gymplu šel někdo na učňák, na řemeslo..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]