Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co prosím znamená The baby lay gurgling in the cot? Dávalo by mi to smysl s lie, což by bylo špatně. Nebo třeba The gurgling baby laid in the cot do sth. Je to odsud.
Děkuji
Lezela v postylce bublajice/zvatlajice/gurglajice...(at uz to gurgle znamena cokoliv).
Jedine, co mi na tom prijde divne, je ze ta veta konci otaznikem, pac ocividne nejde o otazku.
Lay je minuly cas od lie. Vhodnejsi by asi byl predpritomny cas, ale to asi neni rozhodujici.
Uz asi rozumim problemu.
Zrejme zamenujes lay v pritomnem case a ktomu nalezici laid v minulem case
a lie v pritomnem case a ktomu nalezici lay v minulem case
za chybne lie v pritomnem a k tomu lay v minulem.
Ted sem to zkonil.
V poslednim radku melo byt za chybne lie v pritomnem a k tomu laid v minulem.
Je to intransitivní sloveso -lie -lay - lain.
tedy ...třeba se ptá policista ..." to dítě leželo v postýlce (vrníce...),( bylo spokojené, v pohodě )?
L.
gurgle, gurgling má tolik možných významů, že je lepší z dalšího textu zjistit o jak staré bejby se v textu jedná a jaké zvuky v tomto věku je schopné vyluzovat. Jiné zvuky vydává spokojený mrňousek, něco si žbrblá, pokud se nedáví a nezvrací s bublajícím zvukem. Větší batolata si broukají, brebentějí, žvatlají, atd. Zkuste zapojit fantazii nebo další maminky, které dovedou zvuky svého miminka lépe pojmenovat, rozlišit.
Dítě leží v postýlce a dělá při tom různé zvuky? ... atd. navazuje další text.
Možná také ve významu "vrnět"nebo "vydává bublavé zvuky"apod.
Novorozenci dělají při spánku i v bdělém stavu různé zvuky, viz např. " Průvodce spánku novorozence", nebo "Moje miminko vydává nejrůznější podivné zvuky, mám z toho mít obavy?"
Někdy se miminku podaří udělat si v krčku slinu a přidáním zvuku z hlasivek se baví tím, že vydává vrnivý bublavý zvuk gr-gr-gr-gr, maminky to znají.
Miminka dělají ve spaní různé zvuky, viz např verywellfamily.com/... kde je výskyt slova gurling třikrát, viz citace:
" Normal Newborn Breathing Sounds
Your newborn may make some odd respiratory noises as they sleep.4 Most are nothing to be concerned about, including:
Gurgling/throat sounds: Newborns don’t have their swallowing mechanism perfected at first, so they may routinely gurgle up some milk or saliva. This is more likely to happen while they are sleeping. Eventually, newborns fine-tune their swallowing and this happens less."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.