Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach z tělocviku

Od: nikola* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, už od mala mám strach z tělesné výchovy ve škole, konkrétně z gymnastiky. Opravdu ji neovládám. Teď nastupuji na střední školu a jediné obavy mám právě z toho. Do teď nejsem schopna udělat kotoul. Tudíž mám opravdu strach z požadavků na střední. Týká se to jen gymnastiky, ostatní jako např. míčové hry atd zvládám. A když jsem viděla, že po nás budou požadovat i stoj na rukou atd, strach se mě zmocnil ještě víc. Doma pravidelně cvičím a snažila jsem se i něco naučit, ale strach je silnější. Opravdu se stydím, že nedokážu vyšplhat na tyč či přeskočit přes kozu, když půjdu na střední. Budu ráda za každou radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nikolo, myslím, že tuhle otázku zatím snad ani řešit nemusíš...pokud vím, tak díky distační výuce už asi rok žádné tělocviky nejsou,maximálně nějaké procházky, a to snad zvládneš. Bůhví, co bude na podzim. Jinak záleží na vyučujícím, ale všechno se dá nějak řešit...ale aktuálně bych opravdu řešil jiné věci a tímto se vůbec nestresoval, myslím, že i učitelé budou víc chápaví, těžko chtít po dětech nějaké extra výkony, když teď rok tělocvik neměli, to taky nejde moc dohromady.

liska5
hodnocení

3x

Popros učitelku Tv, že bys jí chtěla vysvětlit svůj problém. Že se nechceš v žádném případě vyhýbat pohybu, že budeš ráda dělat poctivě všechny sporty, jen že máš fobii z gymnastiky, že z toho ani nespíš. Dohodněte se na nějakém řešení. Určitě bych nevyběhávala nějaké osvobození od Tv. Určitě je lepší, když to tělocvikář předem ví a ví taky, že tě to trápí a chceš to nějak řešit.

liska5

Pokud se jedná o úplný základ, jako kotoul vpřed a vzad, stojku, hvězdu, roznožku přes překážku, svis vznesmo, pokus o výmyk, překot na hrazdě, šplh na tyči,... tak to zkoušej někde sama doma či venku, aby sis nevypěstovala úplný blok.

asd1
hodnocení

3x

Překážky jsou od toho aby se překonávaly, a když ti něco nejde tak musíš zabrat o to víc. Cvič to co ti nejde, začni od základů. Stačí opravdu chtít a něco pro to udělat. Brečením v koutě se nic nenaučíš. Dobrý trenér pomůže.

fytera
hodnocení

0x

Zdravím,

čeho se konkrétně bojíte? Kotoul zvládnu i já s nemalým fyzickým handicapem a krok mírného točení hlavy mi nikdy nevadil. U stoje na rukou učitelka vždycky držela za nohy, co si tak pamatuju. Zkuste cvičit a pokud by to opravdu nešlo, domluvte se s rodiči a s lékařem na možnosti uvolnění z tělocviku.

id
hodnocení

0x

NIkolo, sděl po pravdě, proč doma netrénuješ kotoul? Denně 5-8 pokusů a za týden je problém vyřešen.

hodnocení

0x

Pokud by učitelé tělocviku požadovali, dělat stoj na rukou, tak byste to prostě měla jednoznačně odmítnout. Nemůžou Vás nutit to dělat. Nemůžete dostat 5 na vysvědčení z tělesné výchovy jen případně proto, že byste odmítla udělat stoj na rukou. Případně byste si možná mohla zařídit nějaké lékařské potvrzení v tom smyslu, že určité gymnastické cviky dělat nemusíte.

Kotouly je dobré trénovat na nějaké měkčí žíněnce. Já jsem se naučil dělat kotoul jen přes pravou ruku.

hodnocení

0x

A o co vlastně jde?

Na SŠ není tělocvik nic hrozného (před 30 lety nebyl...a dnes tuplem ne). Propadnout nemůžete...

No a pokud nezvládnete základní cviky pro 5. ročník ZŠ, tak na SŠ budete mít samé jedničky...a třeba 3-4 z TV.

Za necelý rok mi bude 50...a klidně ještě teď udělám vše co Vám přijde "neproveditelné" (včetně přeskoku přes kozu, šplhu na laně i tyči)..a třeba přidám výmyk na hrazdě.

Prostě jste na TV "levá" (i to se stane) a těžko s tím něco teď uděláte.

Ovšem moc se nedivím (pokud jste nedělala od mala nějaký sport), děti na 1. stupni ZŠ učí TV paní učitelka, jejíž váha je přes 150kg a co ty děti může naučit, o tom si nechám povídat. A právě v tomto věku je třeba do těch dětí dostat základy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]