Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
zajímalo by mne (vzhledem k současné situaci) jak MŠMT a zákon nahlíží na situaci, kdy by měl žák propadnout z předmětu nebo dostat horší známku čistě proto, že mu například nefungoval internet na odevzdání práce nebo testu. To přece nemůže zákon připustit, ne? Když je to situace, kterou žák nemohl ovlivnit.
Zdravím,
pokud jde o nějakou písemnou práci jako referát, tak na ten je předpokládám více času, takže bych na místě učitelů byla přísná. Na druhou stranu - kdo uděluje známku jenom na základě referátu (pokud se bavíme o ZŠ a SŠ), to se nepíšou žádné testy? A propadnutí vážně není o odevzdání jednoho referátu...
A ohledně testu - to, že vypadne internet, se stát může. A je to slovo proti slovu, ikonka internetu jde dole v liště odkliknout vždycky. Tím nechci říct, že byste lhal/a, jak říkám, že internet vypadne, to se může stát. Ale osobně neznám studenty, kterým by internet padal, i na vesnicích připojení zvládají.
Pokud se to stalo jednou, dá se to pochopit a omluvit. Pokud je to pokaždé na konkrétní předmět, tak není jak žáka hodnotit a tudíž musí propadnout. Vy být učitelka, co byste takovému žákovi dala za známku?
Zvládají to prvňáci, tak proč vy byste chtěla vyjímku?
Já se ale neptám ná názor učitele. Já se ptám, jak to řeší zákony MŠMT.
To co si myslí učitelka je její subjektivní názor a otázkou zůstává, jestli na to má nebo nemá právo.
Máte pravdu, ale spletl jste si web. Zde je laická poradna, musíte se obrátit se svým dotazem na příslušné ministerstvo. Jednosušší bude dotaz položit učitelce.
@tenchytrej - Kopete kolem sebe jako malé dítě, jste samé právo, ale žádná povinnost, neříkáte asi celou pravdu. Na základě jednoho neodevzdaného referátu vážně nepropadnete, propadnutí je výsledkem neúspěchu celého pololetí. A viz moje předchozí odpověď - na referát je vždycky více času. Vypadnutí internetu lze tolerovat maximálně u testu.
@techytrej - Já se ptám, jak to řeší zákony MŠMT.
MŠMT není zákonodárce - to jen pro upřesnění
Jinak položte dotaz přímo "kováři"- msmt.cz/... - hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.