Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak výpočítat mzdu?

Od: jutu odpovědí: 5 změna:

Dobřý den,

řeším poměrně jednoduchý příklad u kterého jsem se bohužel zasekl hned na začátku.

Vypočítejte s pomocí základních mzdových tarifů měsíční (ZM) mzdu( 179 hod):

1) Paní Novotné, která má 13 let praxe a je zařazena do tarifního stupně 8

2) Paní Rosákové, která má již 30 let praxe, je zařazena do 11. tarifního stupně a nevíc se pro výpočet její mzdy používá základ zvýšený o 5%.

Jenže jsem se zasekl hned na začátku s orientací v mzdové tabulce. Když tedy v prvním příkladě vyberu 8 stupeň, tak je tam celý řádek hodinových mezd? To musím nějak výpočítat nebo jak to určím?

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Však to tam máte rozdělené dle doby praxe
jutu
hodnocení

To chápu, že podle praxe vyberu stupeň ale nevím co vybrat z té řady 85 - 207

Jak výpočítat mzdu?

tarifní stupeň je ta řada nahoře, praxe je ve sloupci, třináct let praxe je praxe do patnácti let, tedy hodinová mzda 144 Kč.

jutu
hodnocení

Super, tak to mám správně jak jsem psal níže. Díky <3

jutu
hodnocení

A nebo to znamená, že 13 let praxe - vyberu 7 stupeň a tarifní stupen 8 = 144? Dle tabulky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]