Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlaková síla, tlak

Od: kessie* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den nevím si radi s tabulkou něco mám vyplněno ale nevím a pak i s otázkou o sněhu já říkám C kámoška spolužačka B poradi nám někdo
Tlaková síla, tlak
Tlaková síla, tlak #2
Tlaková síla, tlak #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ahoj, tabulka je dobře, jen metr čtverečný m2 (malým písmenem), pascal Pa, tlak malým p. Plochu lze vypočítat S = F/p, ale to se moc nepoužívá.

Na sníh vyvíjíme největší tlak, když je nejmenší plocha, tedy když stojíme na jedné noze.

Ještě, základní jednotku bych napsal slovy a značku dal třeba do závorky, např. newton (N).

kessie*
07.04.21 17:22
hodnocení

hodnocení

0x

Správně je b)

Když někdo stojí na jedné noze, tak je tlak dvojnásobný, než když stojí na dvou nohách, protože vzoreček je

p = F : S

Síla je stejná (je to gravitační síla přítažlivosti lidského těla).

kessie*
hodnocení

Jj děkuji pak jsem si to uvědomila a zkusila jsem si to ale bez sněhu jen pro představu děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]