Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
prosím o radu s tímto příkladem, moc děkuji.
Zdravím,
zkusil jsem si s tím "pohrát", ale vypadá to, že bez správného výsledku, takže jsem ani nedosazoval zadané meze. Přehnaně napsáno, řešit takový integrály, to je podobný jako "brodit" se blátem
Dávám sem, co jsem spočítal. Předpokládám, že jsou ve výpočtu hrubé chyby. Nedokončil jsem ani zkoušku (derivaci mého výsledku). Zkusil jsem to řešit způsobem per partes.
Tak se dívám, že elisa sem vložila jiné řešení. To její řešení je asi správně, tedy nahradit integrovaný výraz výrazem
(sin4 x . cos x) / cos4 x a dále (sin4 x . cos x) / (cos2 x)2 atd.
Tak se dívám, že elisa sem vložila jiné řešení. To její řešení je asi správně, tedy nahradit integrovaný výraz výrazem
(sin4 x . cos x) / cos4 x a dále (sin4 x . cos x) / (cos2 x)2 atd.
----
Docela by mě zajímalo, jakou školu (nebo obor) studujete, že řešíte takové těžší integrály.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.