Nejste přihlášen/a.
2x
Zdravím,
zkusil jsem si s tím "pohrát", ale vypadá to, že bez správného výsledku, takže jsem ani nedosazoval zadané meze. Přehnaně napsáno, řešit takový integrály, to je podobný jako "brodit" se blátem ![]()
Dávám sem, co jsem spočítal. Předpokládám, že jsou ve výpočtu hrubé chyby. Nedokončil jsem ani zkoušku (derivaci mého výsledku). Zkusil jsem to řešit způsobem per partes.
doplněno 05.04.21 14:07:
Tak se dívám, že elisa sem vložila jiné řešení. To její řešení je asi správně, tedy nahradit integrovaný výraz výrazem
(sin4 x . cos x) / cos4 x a dále (sin4 x . cos x) / (cos2 x)2 atd.
2x
Tak se dívám, že elisa sem vložila jiné řešení. To její řešení je asi správně, tedy nahradit integrovaný výraz výrazem
(sin4 x . cos x) / cos4 x a dále (sin4 x . cos x) / (cos2 x)2 atd.
----
Docela by mě zajímalo, jakou školu (nebo obor) studujete, že řešíte takové těžší integrály.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.