Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určity integral

Od: ibisek odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

prosím o radu s tímto příkladem, moc děkuji.

Určity integral

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Substituce a pak parciální zlomky.
Určity integral #2

hodnocení

2x

Zdravím,

zkusil jsem si s tím "pohrát", ale vypadá to, že bez správného výsledku, takže jsem ani nedosazoval zadané meze. Přehnaně napsáno, řešit takový integrály, to je podobný jako "brodit" se blátem :)

Dávám sem, co jsem spočítal. Předpokládám, že jsou ve výpočtu hrubé chyby. Nedokončil jsem ani zkoušku (derivaci mého výsledku). Zkusil jsem to řešit způsobem per partes.

doplněno 05.04.21 14:07:

Tak se dívám, že elisa sem vložila jiné řešení. To její řešení je asi správně, tedy nahradit integrovaný výraz výrazem

(sin4 x . cos x) / cos4 x a dále (sin4 x . cos x) / (cos2 x)2 atd.

Určity integral #3
Určity integral #4
Určity integral #5

Tady je odkaz na video, kde by měl být postup, jak integrovat výraz 1/cos x (kdyby to ve výpočtu bylo potřeba)

hodnocení

2x

Tak se dívám, že elisa sem vložila jiné řešení. To její řešení je asi správně, tedy nahradit integrovaný výraz výrazem

(sin4 x . cos x) / cos4 x a dále (sin4 x . cos x) / (cos2 x)2 atd.
----

Docela by mě zajímalo, jakou školu (nebo obor) studujete, že řešíte takové těžší integrály.

ibisek
hodnocení

Asi se budete divit, ale studuji UTB ve Zlíně, technologickou fakultu :) Vím, je to dost podceňovaná škola.

hodnocení

2x

Doporučuju, postahovat si z internetu různé sbírky řešených příkladů a podívat se, jaké jsou tam příklady. Může tam být stejný nebo podobný příklad, jako jsou příklady, které řešíte.

Naše jsem např. toto:

homel.vsb.cz/...

Na str. 18 je podobný příklad. (př. č. 83)

Tady je odkaz na další sbírku:

math.muni.cz/...

-----------

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]