Nejste přihlášen/a.
Řekl bych, že je to spíš otázka, jakým způsobem jazyky zvládáte. Pokud dokážete v cízím jazyce číst knihy, dokážete v něm psát s minimem gramatických chyb a máte slušný přehled o literatuře daného jazyka, běžte na Filozofickou fakultu. Pokud jazyk zvládáte s výbornými výsledky v rámci učiva střední školy, běžte na Pedagogickou fakultu. Podobný problém jsem řešil před více než 40-ti lety. Chtěl jsem se hlásit na Filozofickou fakultu na překladatelství němčina - angličtina, ale dělal jsem maturitu z 5-ti předmětů, na němčinu mi nezbyl čas a s maturitou z ní za 3 jsem to odpískal dopředu. Pak jsem se hlásil na Filozofickou fakultu čeština - latina pedagogický směr, ale u přijímaček jsem zjistil, že požadavky na přijetí u latiny jsou hodně nad rámec běžného učiva na střední škole, takže jsem nezvládl ani toto přijímací řízení. Nakonec jsem na štěstí mohl dělat něco úplně jiného a jazykové vybavenosti jsem také mohl využívat úplně jinak, ale tím se nechci chlubit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.