Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přeložit frázi drop the mic?

Od: anonymous* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, mám brigádu jako překladatel, a v textu jsem narazil na frázi "drop the mic", ale netuším, jakým českým přirovnáním ji nahradit. Našel by se tu nějaký zkušený angličtinář, který by mi poradil, jak tuto frázi přeložit, případně čím ji v češtině nahradit? Předem děkuji :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jak je celá věta? Takhle samostatně bych řekla odložte mikrofon.

anonymous*
hodnocení

"Analyst says that the companys sales are a drop the mic moment."

Mělo by to signalizovat triumf. Projede jsou úžasné/vysoké/takové, že té firmě přilepší. Asi bych to přeložila jako: Analytik říká, že společnost má převratné objemy prodeje.

joudic*
hodnocení

2x
drop the mic je okazale ostentativni vypusteni mikrofonu z ruky na zem, na konci perfektni performance, leaving the audience indisputably victorious.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]