Přechod na jinou střední, nebo jak jinak řešit špatnou komunikaci
Od:pedro42odpovědí:2změna:
Jsem v prváku, řeším přechod na jinou střední. Jsem na oboru IT, obor jsem si vybral dobře, ale nějak mi uniklo, že je tam 70% odborné výuky strojírenství, což mě absolutně nebaví a z těch oborů propadám. Problém nevidím jen ve svojí nechuti, ale hlavně v komunikaci s profesory, jinak bych to v pohodě studoval, nikdy nic nebude 100% podle mě. Učitelé nám nezapisují do online žákovské známky, syslí si je u sebe v sešítku. Dodnes nevím známky z testů ze strojařského předmětu, které jsem psal na konci února, a v polovině března. Učitel prostě nekomunikuje, dotaz v hodině, mail (bez odpovědi) psal jsem třídnímu, ten řekl že s tím nic dělat nemůže, psal jsem zástupkyni, která mi přijde docela ochotná pomoci, taky bez výsledku. Problém mají i spolužáci, ale připadá mi, že jim je jedno jaký mají prospěch a že propadají. Známky máme všichni dost podobné, někdo propadá z fyziky, někdo z předmětů jako já. Stejné dělání čtenářských deníků, nedostal jsem žádné požadavky, ale známka dělá 30% známky na čtvrtletí, první čtvrtletí jsem měl 4- a 5 (i když jsem odevzdal vcelku dobrou práci, na 4 rozhodně byla, odevzdaná v termínu, trávil jsem nad tím 2 hodiny + čtení) psal jsem mu co tam bylo špatně, že bych příště rád dostal lepší známku, ale nevím co tam bylo špatně. Odpověď jsem dostal strohou, "poslal jsem vám tam 3 vzory deníků, měl jsi to udělat podle toho". Vůbec nevím jak to dál řešit, napadá mě jen přechod jinam, což se mi nechce, jiné IT školy mi podle dne otevřených dveří nesedly, nebo jsou strašně daleko (cesta tam 2 hodiny a zpátky také). Přemýšlel jsem o obchodce, ale nemám tušení jestli by mě to bavilo. Ale rozhodně si nechci zkazit prázdniny dokvalifikací, když vím že do toho dávám maximum.
Najdi si inou skolu, pokud Te strojarenství nebaví a je ho tam 70 procent a ucitelé mají tento postoj k žákum, kasli na tu skolu, to moc dobrá skola nevypadá. Najdi si lepšiu skolu, na výšku muzes stejne. Proste si pohladaj v okolí aké máš možnosti a vyber si lepsiu skolu, alebo ak tam maju iný odbor ako technicko informacne sluzby, skus prestupit tam. Nema vyznam, aby si sa trapil a prepadol nakoniec. Ale mozes aj zabojovat, uz mas len tri roky a nieco.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.