Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijímačky na 6ti leté gymnázium - typy/rady

Od: elaevza odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, za měsíc mám psát přijímačky na 6ti leté gymnázium. V češtině jsem nejlepší (z naší školy) z těch který se hlásí, ale mám problém s matematikou (Aritmetika je lehká ale mám VELKÝ problém s geometrii). Náš učitel matematiky si myslí že příprava není důležitá, a když se ho zeptám ať mi pošle nějaký úkol tak mi pošle něco co vůbec nezvládnu (příklady pro 8. a 9. třídu). Celkově když si zkouším ty testy tak to nechápu protože jsme se to VŮBEC neučili. Sama jsem si sehnala dva jiné učitele na doučování a každý den se učím s rodiči minimálně 2 hodiny matematiku. Ale furt si nejsem jistá jestli to zvládnu všechno doučit jenom za měsíc. Proto potřebuju nějaké typy na stránky s procvičováním nebo jiné rady jak tohle řešit. Případně celkově rady k přijímačkám na co se soutředit atd.

Mám kamarády vrstevníky kteří dělali příjmačky minulý a předminulý rok, i oni říkají že teprve teď se učí věci co byli v těch testech. Hlásí se tam kolem 120 lidí a berou jenom 30 lidí, z toho 80 lidí mám pod 50 bodů takže je nemůžou vzít (už teď mi vychází kolem 80-90 bodů za češtinu a vysvědčení - max. 150 bodů). Proto se obávám že se tam nedostanu, proto se ptám kohokoliv kdo už někdy dělal nějaké přijímací zkoušky pro nějaké rady a typy. A celkově jestli jít na gymázium nebo zůstat na základce. Moc by mi to pomohlo, děkuji předem.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

výborná na češtinu, ale máš chyby --- nadpis tipy (ne typy),

-- kteří se hlásí (ne který)

-- s geometrií - dlouhé í

--- věci, co byly (ne byli)

Určitě je nutná kvalitní příprava na přijímačky. Přijímačky jsou od Cermatu anebo od Scia? Zkus se podívat přímo na scio.cz nebo cermat.cz Možná tam budou testy z minulých let. Přijímačky nejsou o znalostech, ale o nadrcení toho, co se na přijímačkách zkouší (nikoli to, co se běžně učí ve škole).

Na www.cermat.cz jsou testy z minulých let

elaevza
hodnocení

Děkuji za opravy, psala jsem to během jedné z hodin takže jsem si nedávala pozor.
Jinak, přijímačky jsou přes Cermat a několikrát týdně jsem je už zkoušela, a jde mi to čím dál více. Ale děkuji za radu! :)

hodnocení

0x

Zdravím,

na příjmacím testu je potřebné, rozdělit si úlohy na tří části.

1)Na úlohy, které dotyčný žák udělá jako první (tedy u kterých jednoznačně ví, jak je řešit)

2) Na úlohy, které bude dělat, až bude mít úplně hotovou (včetně zkontrolování správnosti) tu první "část"úloh

3) Na úlouhy , které nebude dělat vůbec (tedy pokud některé úlohy dostatečně neprocvičoval nebo je pro žáka určitý typ úloh příliš těžký).

Tady je odkaz na stránku, kde jsou nějaké testy z dřívějška:

gymvod.cz/...

Pokud byste potřebovala řešení nějaké úlohy, můžete se zaregistrovat a napsat mně do profilu.

doplněno 31.03.21 12:43:

Podstatné je, psát na papír při testu řešení přehledně a do záznamového archu řešení přepisovat až po úplném zkontrolování.

Může být užitečné, řešit úlohu tužkou v případě chyby gumovat. Stává se, že někdo ve stresu má řešení moc doškrtané a pak při přepisování udělá chybu (nebo i při řešení).

Důležité je, udělat si několik testů doma (na zkoušku) za stejných podmínek - tedy se stejným časovým limitem a s povolenými pomůckami. Vytisknout si záznamový arch a do toho to řešení napsat (prostě stejně jako na zkoušce). PAk požádat doučovatele o kontrolu a spočítání bodů.

oprava:

Může být užitečné, řešit úlohu tužkou a v případě nějaké chyby to vygumovat.

elaevza
hodnocení

Zdravím, děkuji za rady na "části úloh", to je určitě dobrý nápad. Zkoušky budu psát podle Cermat.cz a minimálně jednou týdně si je takto zkouším za podmínek které budou u přijímacích zkoušek. Jak jsem už říkala vše mi jde kromě geometrie. Když mi někdo řekne postup tak to vše dopočítám ale mám problém vymyslet tu rovnici/řešení příkladu.

Za měsíc se vám určitě ozvu jak jsem dopadla, děkuji za všechny rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]