Nejste přihlášen/a.
Nevím, jak je to legislativně. Myslím si, že možné, že lze podat žádost o příspěvek. Kam podat žádost, to by měl vědět příslušný pracovník daného dětského domova. Dětský domov je pravděpodobně příspěvková organizace. Těžko říct, jestli je v rozpočtu té organizace vyčleněna nějaká částka na placení školného. Myslím si že ne.
Takže ti co nemají rodiče a museli jít do dětského domova tak na střední školu se nechytaí protože nemají na učebnice
Řešil bych to prvně s vedením dětského domova. Jaké jsou možnosti financování. Upřimně doposud mě nenapadlo, jak taková věc funguje. Dceru mám v prváku na střední soukromé škole a školné není zanedbatelná položka. Plus samozřejmě další náklady - učebnice, pomůcky, počítač dnes již nezbytný, zvlášť za současného stavu.
Určitě pokud máš zájem studovat vysněnou školu, bylo by hrozně nespravedlivé, abys nemohl jen kvůli situaci, do které jsi se dostal ne vlastní vinou.
Věřím, že vedení domova bude mít řešení - nějaké nadace či podobně. Prober to s nima a napiš sem výsledek. Nejsem žádný boháč, ale třeba pár stovek bych posílal na konto tvého studia měsíčně. A myslím, že by se našli i další. Samozřejmě by mě pak zajímalo, jak studuješ a jestli nemáš absence. Řešit se to myslím dá. Hlavně se nevzdávej, držím palce!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.