Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaplatí mi dětský domov školu, pokud jsem v dětském domově?

Od: koblihovnik odpovědí: 12 změna:

Např. Učebnice, notebook, sešity atd...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud vím, DM plně podporuje své svěřence i při případném VŠ studiu (do 26 let). Není to moc časté, ale před několika lety jsem četla o takových studentech.

id
hodnocení

3x

Koblihovnik - nebylo by jednodušší a přesnější se zeptat v domově? jen oni ví, zda na to mají prostředky, my se můžeme jen dohadovat nebo spekulovat.

Má spolužačka na studiu byla také z dětského domova, pochybuji, že si vše hradila sama.

hodnocení

0x

Nevím, jak je to legislativně. Myslím si, že možné, že lze podat žádost o příspěvek. Kam podat žádost, to by měl vědět příslušný pracovník daného dětského domova. Dětský domov je pravděpodobně příspěvková organizace. Těžko říct, jestli je v rozpočtu té organizace vyčleněna nějaká částka na placení školného. Myslím si že ne.

koblihovnik
hodnocení

Takže ti co nemají rodiče a museli jít do dětského domova tak na střední školu se nechytaí protože nemají na učebnice

Nepsal jsem o koupi učebnic. Psal jsem o studiu na škole, kde je školné.

Nepsal jsem o koupi učebnic. Psal jsem o studiu na škole, kde je školné.

Tady je odkaz na jeden článek. Stojí to za přečtení.

irozhlas.cz/...

Možná existují nadace, které za někoho zaplatí školné. Je potřeba, zkusit to vyhledat na internetu.

asd1

Ptá se na školní pomůcky, ne na školný...

asd1:

V nadpise je: Zaplatí mi dětský domov školu? ...

V textu je : např. pomůcky ...

koblihovnik
hodnocení

lopezz myslím veřejnou školu ne soukromou, hlavně pomůcky

iz*
hodnocení

0x

Učebnice, sešity, pravítko, psací potřeby apod. bys měla dostat v domově, ohledně notebooku bude v případě, že bys ho potřebovala ke studiu (např. pro online výuku), obrátit spíše na školu, kterou budeš navštěvovat. (Nejsem si jista, jestli na něj bude mít domov prostředky.)

inspa*
hodnocení

0x

Řešil bych to prvně s vedením dětského domova. Jaké jsou možnosti financování. Upřimně doposud mě nenapadlo, jak taková věc funguje. Dceru mám v prváku na střední soukromé škole a školné není zanedbatelná položka. Plus samozřejmě další náklady - učebnice, pomůcky, počítač dnes již nezbytný, zvlášť za současného stavu.

Určitě pokud máš zájem studovat vysněnou školu, bylo by hrozně nespravedlivé, abys nemohl jen kvůli situaci, do které jsi se dostal ne vlastní vinou.

Věřím, že vedení domova bude mít řešení - nějaké nadace či podobně. Prober to s nima a napiš sem výsledek. Nejsem žádný boháč, ale třeba pár stovek bych posílal na konto tvého studia měsíčně. A myslím, že by se našli i další. Samozřejmě by mě pak zajímalo, jak studuješ a jestli nemáš absence. :) Řešit se to myslím dá. Hlavně se nevzdávej, držím palce!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]