Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vůbec mi nejde učení´.Když mě doma máma vyzkouší umím to, ale když mě má ve škole někdo zkoušet nebo píšeme test vůbec to neumím. Poradíte jak se učit? Děkuji
Knihomolka
Pokud ti to doma jde a ve škole ne, tak to možná nebude tím, že ti nejde učení, ale třeba tím, že jsi ve škole ve stresu apod. Hlavně se musíš v první řadě uklidnit a teprve pak přemýšlet nad odpovědí. Hlavně nespěchej a nejednej zbrkle, ale snaž si uvědomit, že je čas na psaní testu dostatečný. Jinak, každýmu vyhovuje jiný styl učení. Někdo si učivo předčítá nahlas, jiný ho především musí vidět a nemusí si ho odříkávat. Dobré je třeba dělat si nějaké kartičky např. u učení slovíček, nebo si podtrhávat text barevně a zatrhnout si ty nejpodstatnější věci a ne se učit slovo od slova. Já osobně si podtrhuju to nejpodstatnější, potom si to nahlas předčítám, vždycky se naučím stránku, pak si ji zopakuji vlastníma slovama a pokud si něco nemůžu zapamatovat, dělám si poznámky někde na papír, kreslím si třeba různé dělení apod. Chce to vyzkoušet různý techniky, až zjistiš, která je nejlepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.