Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spolužáci se mi směji za moji výšku

Od: monicka odpovědí: 24 změna:
Ahoj,
Mám problém spolužáci se mi smějí za moji výšku.
Dneska jsme měli online hodinu a měli jsme za úkol napsat kolik měrime,vážime atd.prostě naše míry a ja mám 153 cm a všichni se začali smát.
A mě to teďka mrzí a nevím co mám dělat.
Poradíte mi prosím?
Děkiji.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Zdravím. S hloupostí druhých nenaděláš nic. Svoji výšku neovlivníš, takže si z toho nic nedělej. Píšeš sem opakovaně, že se ti spolužáci za něco smějí. Možná by ti pomohlo, kdyby sis to nebrala tak k srdci a neřešila naprosto nepodstatné věci. Nikdo není dokonalý..

onicnejde
hodnocení

3x

Nebuď smutná. Já jsem dospělá (je mi přes dvacet let) a měřím 156 centimetrů. Spolužáci jsou hlupáci, neřeš to, výšku nemůžeš ovlivnit.

A krom toho, co jsem se tak bavila s klukama, tak všichni vždycky říkali, že radši o něco menší holku :) Vážně se netrap, o nic nejde. Pokud by ti to vadilo, můžeš se naučit chodit na podpatcích, venku tak povyrosteš. Já třeba boty na podpatcích ze zdravotních důvodů nenosím, jsem prťavá 24 hodin denně, sedm dní v týdnu a už jsem si zvykla :)

doplněno 25.03.21 14:44:

Ještě doplním - spoustu slavných osobností je malých a i tak je společnost zbožňuje. Znáš třeba herečku Reese Witherspoon, tu krásnou blondýnku? Měří 155 centrimetrů, vůbec bych ve filmech neřekla, že je tak malinká a je to krásná a veřejností zbožňovaná herečka.

Hlavu vzhůru :)

iz*
hodnocení

3x

No, podle mne by se učitelka na toto neměla ptát a už vůbec ne v hodině. Ale už se stalo.

Určitě bys neměla lhát jen proto, aby se ti nikdo nesmál. Nejen, že bys tím niíc nevyřešila, ale po hodině by ses cítila možná ještě hůř než teď kvůli smíchu.

Řekni si, že smát se někomu pro jeho výšku, váhu, barvu očí, délku nosu apod., dokážou jen hlupáci > a z posměchu hlupáků by sis snad neměla nic dělat. (Mně se to řekne, že? Ale zkus to, funguje to.)

hodnocení

2x

Nic si z hlupáků nedělej. Mně se spíše zdá, že zvláště mezi kluky přibývá takových slonbidel, že vůbec nevědí, co se svojí výškou dělat a chodí jaksi poloshrbení a vypadají dost divně. Jinak - najdi si něco o skupině AC/DC, třeba ten kytarista Angus Young má 155 cm a ostatní taky nejsou o moc větší. A jaká je to parádní muzika! Nejvíc se druhým posmívají ti, co jsou uvnitř nejvíc nešťastní, ale na to člověk přijde až po letech.

hodnocení

1x

Kašli na ně.

hodnocení

1x

Zasměj se s nimi.

futra
hodnocení

0x

A to je ve vašem případě málo či hodně? Nevím kolik vám ( ti) je let.

hodnocení

0x

Co je malé, to je milé. Za našeho mládí se to říkalo. Tak buď šťastná, že nejsi jako žirafa a na posměšky nedej. Dneska je doba taková, že některým vadí všechno. Kdybys měla metr devadesát, tak by se váleli smíchy taky.

senior
hodnocení

0x

Děti smějí, protože neví, že v životě záleží úplně na něčem jiném.

Pedagog měl vysvětlit i během on-line výuky, co a jak, že výška je dědičná, a všichni rostou do určitého věku, snad na internetu pohledáš, nevím přesně 19 -21 let.

Není nic ztraceno.

Jistě znáš film Šíleně smutná princezna. Jestlipak víš, který herec tam byl malý a asi bys to nikdy neřekla?

Podívej se do konce na tuto písničku a uvidíš.

--------------------

Asi ve 3.57 minutě.

ladis*
hodnocení

0x

Tak sis mela trochu pridat abys nevybocovala z rady a nebyla nejmensi, kolik ti je?

na online hodine stejne kazdy houby pozna kolik meris? Hlavne ale nedej najevo ze ti to vadi, to se ti pak budou smat porad, mas nejake kamaradky nebo jen sedis doma smutna?

hodnocení

0x

Jedna známá paní měří snad přesně 150 cm, tak si mohla udělat řidičák. je dospělá, už nevyroste. Ty ještě určitě vyrosteš, hodně lidí má z něčeho kompexy - jednomu se zdá, že má velký nos, další má slabé vlasy, jiný tenké nohy, určitě bys na každém něco našla. Nevšímej si toho, oni za chvíli na to zapomenou a najdou něco jiného. Hlavně se netvař ukřivděně, to nikdo nemá rád.

liska5
hodnocení

0x

Děcka se smějou všemu, neber je vážně! Kolik Ti je? Do těch 19 let dívky ještě rostou. Já narostla na gymplu určitě ještě 12cm.

Tak jim řekni, že Ty porosteš, až oni začnou tloustnout.:-D

jenul
hodnocení

0x

Ty co se smáli, budou asi ještě nějací prckové. Sudenti by reagovali jinak, už rozumně. Tak se netrap, klidně můžeš vyrůst ještě i 15 cm. Možná ten smích ani nemysleli nějak zlomyslně, asi je to jen pobavilo. Ale je jasné, že to naštve, když se to týká právě tebe nebo i kohokoli jiného.

hodnocení

0x

Kdyby jsi jako holka měla 190cm, tak se ti taky budou smát.

To si nevybereš. V dětském kolektivu se vždy smějí omezenci jakékoliv anomálii. Ať už váha nebo výška či koktíní nebo i třeba za nošení brýlý. To bylo za mě.

V 5té třídě se mi smáli za brýle. Dneska je má kde kdo ve třídě a není to ojedinělé.

Nauč se to neřešit a netrápit se kravinama. ;)

maylin*
hodnocení

0x
Nic si z toho nedělej, ještě vyrosteš. Na výšce navíc nezáleží, hlavní je, jaká jsi uvnitř*andel*

makk
hodnocení

0x

Jak vyrůst ti neporadím, ale myslím, že pro holku je lepší mít 150cm než dva metry. Malý holky jsou pěkný, takže spíš můžeš být ráda.

ladis*

Pokud ale nejsou širší než vyšší!

což při dnešním stylu života už začíná být trošku problém i pro ty děti...

joudic*
hodnocení

0x
ale kluci chteji malou holku, moje pritelkyne ma 150, co bych delal s zirafou.
U holky je to vitano, to mali kluci maji problem, Putin nosi 20cm a vyssi podpatky/chudy, koluji sestrihana videa s dukazy z ruznych akci.. Spis si dejte pozor, abyste byla porad mala morska vila a ne mala velryba ;) to je dulezitejsi

No, já hledám žirafku *hi*

Velrybu nebrat *smich*

hodnocení

0x

Kdysi na SŠ při hodině matematiky nám profesorka vysvětlovala asi něco jako statistiku, průměr. Ptala se každého z nás na číslo obuvi. Kluci a dívky zvlášť. Pak jsme z toho dělali průměr.

Holky byly chytré. Hlásily: "čtyřku", "pětku", já jediná jsem po pravdě řekla, že mám "šestku". Smáli se mi taky. Přitom vím, že jedna spolužačka měla dokonce "sedmičku", ale neřekla to, špitla, že má pětku. Přitom se stačilo na ta její lodě podívat.

Nic si z toho nedělej, bylo by fádní, kdybychom všichni měřili 1,70 a vážili 65. Jen jsem si myslela, že když máte on line hodinu, že to ti ostatní spolužáci neví, co odpovídá ten druhý. To by bylo nejlepší. Jaga.

ladis*

To musela být asi hodně vysoká, velikost boty koreluje s výškou

nedoktor*
hodnocení

0x
Ahoj,
sama mám 153 cm. Spolužáci jsou prostě tupci. Výška ani váha není důležitá a navíc můžeš ještě povyrůst.
Jinak ohledně tématu, možná by bylo fajn paní učitelce nebo učitelovi napsat, že to téma bylo hodně osobní a nebylo Ti to příjemné. Příště třeba vymyslí jinou aktivitu.
ladis*

Rozhodně ne, rodiče ji měli na takovouto situaci připravit, a měla se tomu taky zasmát a příště by se to neopakovalo.

takhle už aby se kantor bál říct cokoliv, aby se z toho náhodou někdo nerozplakal!?

Kam ten svět proboha spěje? Tomu není příjemné to a tomu není příjemné ono a budeme sluníčkáři a svět je hodný... Budíčeeeek!

Ps: jestli je nebo není důležitá nevím, za výšku si člověk nemůže, za váhu a tloušťku zpravidla ano, ať si to přiznáš nebo ne.

mpraskova
hodnocení

0x
Ahoj, mám to stejné... Taky se mi posmívají kvůli výšce... Můj tip - Snaž se nebrat to moc vážně.. Klidně řekni něco ve stylu : " No a co že jsem vysoká? " A nebát se jim postavit... Jestli ti to přijde moc tvrdé, zkus si sama ze sebe udělat srandu. ( Vím ale ) Spolužáci tě pak začnou víc brát. Nikdo nemá rád když to někdo bere mic vážně... Snad to to pomůže... Měj se hezky
Míša

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]