Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Atmsoférický Tlak vzduchu , něco tady nehraje

Od: juncnkn odpovědí: 2 změna:
Zdar, mám hloubavu otázku
POUŽÍVÁ SE V PŘEDPOVĚDI POČASÍ KORIGOVANÝ ATMOSFERICKÝ TLAK?
Tímy myslím toto:
Standardní atmosferický tlak je 1013,25 hPa. (prostě definované číslo)
U mě je nadmořská výška 600 metrů. Pomocí dvou telefonu a GPS jsem naměřil tlak 1020 hPa. Ovšem u jednoho přístroje je možno volba "korekce na mořskou úroveň"- po přepnutí dojde ke změnu na 960 (rozdíl odpovídá (102000-960000) /10= 600), což hlásí i jiný program bez žádného přepínače a jedna GPS.
Viz graph lze z něj vyčíst -10Pa/m. (celkem lineární v podstatě až na nejvyšší horu světa)
en.wikipedia.org/...

Atmsoférický Tlak vzduchu , něco tady nehraje

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

1x

Atmosférický tlak je samozřejmě uváděn v přepočtu na úroveň hladiny moře, jinak to ani nejde. Pokud bys měl doma barometr, tak by si ho musel korigovat podle nadmořské výšky. Ta se dá přesně zjistit pomocí Google Earth, nebo pomocí turistické mapy, kde jsou vyznačeny vrstevnice.

jabraka*
hodnocení

0x

Domnívám se,že absolutní atmosférický tlak je dán místem,kde ho měřím.Jeho fyzikální působení není relativní.Takže jaký naměřím,V Pa takový u domu je.U moře bude jiný,protože je to i v jiném místě,V mapě ho stanovují izobary.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]