Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím přesmyčky ze zeměpisu

Od: nikd* odpovědí: 11 změna:

Ahoj potřeboval bych pomoct s přesmyčkami skoušel jsem to 3 hodiny a nic jsem nevykoumal. Psal jsem spolužákům a ani jeden z 24 nic nevěděl pomůžete mi prosím?

Tady jsou i se zadáním:

Na závěr jsem vám připravil pár přesmyček, vše jsou zeměpisné pojmy, o kterých jsme letos mluvili. Ve středu si to zkontrolujeme! :)
OSMÁ TREFA
NAMÁČEL HÁDR
PLEN AKORÁT
TVAR SLONU
NAHLE OTEVIRAN
O TEORIE GOLEM
POREK NÉHOŘÍ
DOJEZ SRKÁMÉ

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tak poradím s prvním, to bude atmosféra. TVAR SLONU je docela jasný, ten máme dvakrát do roka - letní a zimní. O TEORIE GOLEM má něco společného s triangulací.

doplněno 19.03.21 10:34:

to O TEORIE GOLEM mám špatně, nějak jsem v tom na první pohled viděl trigonometrii, ale to jsem si nějaká písmenka musel domyslet *smich*

nikd*
19.03.21 10:06
hodnocení

Díky

hodnocení

2x

tak pokud to jsou pojmy z letošního školního roku, tak se zamyslete nad tím, o čem jste se letos učili *nevi* těžko se něco vykoumá, když netušíme, co jste se letos učili. ale tedy POREK NÉHOŘÍ - to bude kerné pohoří.

nikd*
hodnocení

taky děkuji a o této pintě jsem přemýšlel ale nic mně nenapadlo

sh*
hodnocení

2x

Osmá trefa by mohla být atmosféra

Tvar slonu slunovrat (?)

Porek néhoří asi pohoří

O teorie golem je meteorologie

To je vše co moje hlava dokázala vymyslet :D

nikd*
hodnocení

Děkuji mockrát.

Porek néhoří asi pohoří to asi ne, přebývají písmena

hodnocení

2x

PLEN AKORÁT - raketoplán, pokud jste se učili o vesmíru?

nikd*
hodnocení

Ano učili. děkuji vám

když už jsme u toho vesmíru NAMÁČEL HÁDR - není tam náhodou dlouhé É? to by potom mohla být mléčná dráha. ale s krátkým E mě nic nenapadá.

nikd*
hodnocení

Pan učitel říkal že tam může mít takovéhle chyby děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]