Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě, jestli učitelky ještě stále používají ten podivný trik s "příště si to opravíš." Za mě to bylo tak, že pokud nějaké přístí zkoušení ze stejné látky vůbec nastalo, tak se za předchozí špatnou známku přidala jen lepší a samozřejmě se nic neopravilo / nesmazalo. Stále se tahle oblbovačka na děcka používá?
Vzdycky jsem to chapal tak, ze to znamena, ze priste budes zkouseny z dalsi latky a budes to mit za 1 a tim se to s tou spatou znamkou zprumeruje na lepsi.
Nikdy sem to nechapal jako ze dostanes druhou sanci ze stejne latky a nahradi se tim ta nepovedena znamka.
Podle mne tedy o zadnou oblbovacku nikdy neslo. Pouze o zkratkove vyjadreni moznosti, jak si zlepsit vyslednou znamku za cele pololeti.
Já v tom žádnou "oblbovačku" nevidím. Ten výrok chápu tak, že příští lepší známka mi sníží průměr známek, ne že tu špatnou známku zruší.
To by se mi také líbilo - dostal bych 5x nedostatečnou, pak 1x výbornou a tím by se předchozí nedostatečné vymazaly. Takže průměr 1, místo 4,33.
terminus technikus "příště si to opravíš" jsem řešil tak, že jsem věděl co neumí a opravdu jsem šel po tom aby to uměl. Asi se zeptáte proč. Protože šlo o praxi v dílnách a představte si třeba, že neumí odizolovat vodič...skoro vždy ho nařízně...mám to přejít tím, že umí novou látku?Takže když už to slovní spojení učitel použije, měl by opravdu zkoušet z toho co žák neuměl..toliko můj názor...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.