Nejste přihlášen/a.
Zdravím, máte někdo zkušenosti s oborem informatika na VŠE? jak moc je náročnej, kolik matematiky a učení atp. a příjmačky, jestli jsou taky nějak složitý, nebo se to dá. Koukal sem, že je k příjmačkám povoleno asi 3 A4 vzorečků, tak by to snad nemělo bejt složitý ne? a nějaký vzorový testy jsou?
Díky, 8ndra.
8ondra, tady jsou testy 2006 z matematikyvar. H2, F3, tak si je zkuste stáhnout, nevím co v nich je, nestahovala jsem.
zde si rozklikněte odkazy vejska.cz/...
Kar.
Nestudoval jsem na tomto oboru, avšak princip je stejný:
VŠ není o přijímacím řízení, je o studiu. Když dám vedle sebe dva studenty, tak jede může být skvělým studentem, který nebude chodit na hodiny, druhý ač se bude hodně snažit, může být vyhozený za jede semestr. Pokud máš strach z matematiky, není tento obor nejlepším výběrem. Být tebou, raději se porozhlédnu po jiném oboru.
Matematika jako taková mi nevadí, jde o to v jakym množství je podávaná, když to tak řeknu... ted jsem na felu čvut a cítím, že to neni ono, elektrotechnika mě nebaví, fyzika mě nebaví a matiky se mi zdá zbytečně příliš... tak kdyby měl někdo práve zkušenost s VŠE, třeba osnovy matematiky za první semestr, abych mohl porovnat...
Jak se říká - VŠE je nejtěžší gympl v Praze. Pokud jste na ČVUT FEL a chcete snížit tempo v uvedených předmětech nebo se jim zcela vyhnout, je VŠE správná volba. Informaci čerpám od známých absolventů, dokonce jeden z nich vystudoval i uvedený obor.
Děkuji, nějakou takovou odpověď jsem hledal a VŠE jsem práve neslyšel na felu moc pozitvního, co se "respektu" týče. Jen sem nevěděl, jestli se jim ty kyborgové vysmívají jen tak, nebo je na tom něco pravdy. Děkuji.
Informatika je lehčí než na FELu. Pokud jde o "nejtěžší gympl", tak můžeš věřit, že ani já (mám VŠCHT a nyní jsem kombinovaně na MU) bych nebyl schopný vystudovat VŠE. Znám taky lidi, kteří jsou z Matfyzu a taktéž neuspěli se studiem na VŠE (minimálně z nezájmu a díky mnoha dalším důvodům). Tedy se nespoléhej, že když se mluví o "nejtěžším gymplu", tak to zvládneš levou zadní.
No, ale když přidají teď 8 tisíc a pak si vezmeš co dostaneš na hodinu při 22 hod/týdně, kolik dávají za supl (chudák dělník, měl se učit), odučíš a odejdeš ... to jen tak
No zase názor odborníka !
22 hodin je základní úvazek přímé vyučovací povinnosti, k tomu se pojí minimálně stejný - většinou však výrazně vyšší - rozsah další práce. No a za suplovanou hodinu je u nás 80,- Kč hrubého s tím, že jde o hodinu odučenou jako kterákoliv jiná řádná - tedy včetně přípravy a oprav případných písemek, takže při hodně mírném odhadu je to 80,- Kč hrubého za nejméně 90 minut práce, což se v podstatě blíží minimální mzdě. Myslím, že tazatel je mnohem lépe informován než "buss", jestliže říká, že takto si budoucnost nepředstavuje.
Nevím jaké jsou platy, ale podle střední vím, že sou v učení rozdíly, někdo si to tam prostě jenom odseděl jako učitel a víc ho nezajímalo, někdo i naučil, ale dal jednu dvě písemky za pololetí a někdo to prostě žral a měl s tim vážně hodně práce... Ono když člověk učí 10 let pořád stejný předměty, tak ta domácí příprava asi nebude veliká, kromě opravování písemek, který se daj opravit při další hodině, když dáš studentům sam. práci... Já bych nechtěl učit hlavně kvuli samotnejm studentům, nejsem typ člověka, co by si budoval respekt, já jsem radši s každym za dobře a platy jesli jsou 25 hrubýho? z toho si asi baráček nepostavim a rodinu neuživim...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.