Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Geometrické tolerance

Od: michaeljorg odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, potřeboval bych pomoct s testem, který budeme psát zítra na geometrické tolerance. Vůbec jsme to téma neprobírali, a já tomu tím pádem vůbec nerozumím. Mockrát mi tím pomůžete, jinak bych byl ztracen. Děkuji moc za pomoc.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co se týká těch otázek, které jste sem vložil, tak :

Správná odpověď otázky 4 je zcela jistě c)

Tolerance rovinnosti znamená, že skutečný tvar povrchu součástí (tedy každý kousek daného povrchu) leží mezi dvěma myšlenými rovnoběžnými rovinami.

Správná odpověď otázky 3 je c)

Správná odpověď otázky 2 je d)

doplněno 17.03.21 19:36:

Správnou odpověď příkladu 1 nevím. Možná je to d)

michaeljorg
hodnocení

Děkuji mnohokrát.

Ještě přidám řešení té další úlohy

hodnocení

2x

Obr. 1 - tolerance rovinnosti a tolerance rovnoběžnosti.

Obr. 2 - tolerance válcovitosti a tolerance házení, tolerance souměrnosti (drážky pro pero)

Obr. 3 - tolerance rovnoběžnosti, tolerance válcovitosti

Obr. 4 - tolerance kolmosti, tolerance polohy, tolerance rovinnosti

Obr. 5 - tolerance rovinnosti, tolerance sklonu, tolerance rovnoběžnosti

michaeljorg
hodnocení

Ještě jsem zapomněl k těm obrázkům, paní učitelka ještě napsala : Náčrt součástky v 2D a zakótovaná vhodná geometrická tolerance - stačí od ruky a jen díl a geometrickou toleranc

Napíšu to v nové odpověďi

michaeljorg
hodnocení

Dobře, děkuji.

michaeljorg
hodnocení

Nevím, z jakého důvodu mi tam nešla nahrát příloha, tak přílohu nahrávám podruhé.

Geometrické tolerance
Geometrické tolerance #2

hodnocení

0x

Doporučuju, se to aspoň trochu naučit. Co když v tom testu budou jiné otázky?

Tady je odkaz na jeden soubor, kde je základní popis geom. tolerování

studentcar.cz/...

hodnocení

0x

Tady je odkaz na jeden soubor, kde jsou obrázky:

theses.cz/...

Pro součástku na obrázku 1 lze použít toleranci souměrnosti, která je v tom souboru na obrázku na straně 29

---------------

Tady je odkaz na další soubor:

sosboh.cz/...

Na str. 47 toho souboru je nakreslena tolerance házení (na pravém obrázku) Tu lze použít na ten obrázek 2 (na hřídel)

Na str. 47 toho souboru je nakreslena tolerance kolmosti (na levém obrázku) Tu lze použít na obrázky 1 a 4 .

------------

Tady je odkaz na soubor, kde na str. 21 je obrázek (levý), kde je nakreslena tolerance rovinnosti. Tuto toleranci lze použít na obr. 1,4,5

dspace.cvut.cz/...

DALŠÍ PŘIDÁM RÁNO

doplněno 17.03.21 20:49:

Na str. 22 toho soubor je na levém obrázku tolerance válcovitosti, kterou lze taky použít na ten hřídel (obr. 1) - na krajní průměry.

michaeljorg
17.03.21 21:41
hodnocení

Děkuji.
michaeljorg
hodnocení

Mohu se prosím Vás zeptat v jakém časovém intervalu to ráno pošlete? Já mám přístupný test na Edupage od 7:50 - 8:35.

Ještě dám další obrázek, ale musím aspoň 10 minut počkat, než se mně nabijí baterky do foťáku.

Pokud budete ještě potřebovat další úlohy, lepší by bylo, kdybyste si založil profil a napsal mně informace do profilu.

hodnocení

0x

Teď jsme zapnul počítač. Jestli jsou tam nějaký jiný otázky v tom testu, tak se na to můžu podívat.

Tady je součástka 4.

Geometrické tolerance #3

Spodní plocha je tzv. základna A.

Na levé ploše je tolerance kolmosti. Tu hodnotu 0,1 jsem zvolil tak, jak mně to napadlo.

Na spodní ploše je tolerance rovinnosti (opět hodnota zvolená tak, jak mně to napadlo - ale aby byla menší, než hodnota tolerance kolmosti).

Udělaljsem to dle souboru, na který je tento odkaz

studentcar.cz/...

Obrázky jsou na stranách 6 a 12.

Velikost značek je na straně 22.

hodnocení

0x

Tady je obrázek součásti 5

doplněno 18.03.21 08:07:

Lepší by bylo, kdbyste to udělal pravítkem. Dle pravítka to vypadá samozřejmě líp. Já to mám jen vyloženě načrtnuté od ruky.

Geometrické tolerance #4

Je to na základě obrázků ze stejného souboru

studentcar.cz/...

Nalevo je tolerance sklonu vůči spodní ploše, která je tzv. základnou A.

Je to dle obrázku na str. 13.

Na spodní ploše je tolerance rovinnosti (opět s menší hodnotou než je hodnota dalších dvou tolerancí) - stejně jako na obrázku 4.

Na horní ploše je tolerance rovnoběžnosti vůči základně A (tedy vůči spodní ploše). Je to dle obrázku na str. 11

hodnocení

0x

Tady je obrázek 3

Geometrické tolerance #5

Je to na základě obr. ze strany 25 toho souboru

studentcar.cz/...

Je to tolerance kolmosti a tolerance rovnoběžnosti otvorů.

V tom pravém horním políčku jsou dvě rovné čárky. Není to šipečka, i když to tak vypadá.

hodnocení

0x

Tady je obr. 1

doplněno 18.03.21 08:38:

Dávám obrázek 1 znova, opravený:

Geometrické tolerance #6
Geometrické tolerance #7

Taky je tam tolerance kolmosti, rovinnosti a ještě je tam tolerance souměrnosti, viz,. obr. na straně 16

studentcar.cz/...

michaeljorg
hodnocení

Děkuji mnohokrát, mám za jedna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]