Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych pomoct s testem, který budeme psát zítra na geometrické tolerance. Vůbec jsme to téma neprobírali, a já tomu tím pádem vůbec nerozumím. Mockrát mi tím pomůžete, jinak bych byl ztracen. Děkuji moc za pomoc.
Co se týká těch otázek, které jste sem vložil, tak :
Správná odpověď otázky 4 je zcela jistě c)
Tolerance rovinnosti znamená, že skutečný tvar povrchu součástí (tedy každý kousek daného povrchu) leží mezi dvěma myšlenými rovnoběžnými rovinami.
Správná odpověď otázky 3 je c)
Správná odpověď otázky 2 je d)
Správnou odpověď příkladu 1 nevím. Možná je to d)
Obr. 1 - tolerance rovinnosti a tolerance rovnoběžnosti.
Obr. 2 - tolerance válcovitosti a tolerance házení, tolerance souměrnosti (drážky pro pero)
Obr. 3 - tolerance rovnoběžnosti, tolerance válcovitosti
Obr. 4 - tolerance kolmosti, tolerance polohy, tolerance rovinnosti
Obr. 5 - tolerance rovinnosti, tolerance sklonu, tolerance rovnoběžnosti
Tady je odkaz na jeden soubor, kde jsou obrázky:
Pro součástku na obrázku 1 lze použít toleranci souměrnosti, která je v tom souboru na obrázku na straně 29
---------------
Tady je odkaz na další soubor:
Na str. 47 toho souboru je nakreslena tolerance házení (na pravém obrázku) Tu lze použít na ten obrázek 2 (na hřídel)
Na str. 47 toho souboru je nakreslena tolerance kolmosti (na levém obrázku) Tu lze použít na obrázky 1 a 4 .
------------
Tady je odkaz na soubor, kde na str. 21 je obrázek (levý), kde je nakreslena tolerance rovinnosti. Tuto toleranci lze použít na obr. 1,4,5
DALŠÍ PŘIDÁM RÁNO
Na str. 22 toho soubor je na levém obrázku tolerance válcovitosti, kterou lze taky použít na ten hřídel (obr. 1) - na krajní průměry.
Spodní plocha je tzv. základna A.
Na levé ploše je tolerance kolmosti. Tu hodnotu 0,1 jsem zvolil tak, jak mně to napadlo.
Na spodní ploše je tolerance rovinnosti (opět hodnota zvolená tak, jak mně to napadlo - ale aby byla menší, než hodnota tolerance kolmosti).
Udělaljsem to dle souboru, na který je tento odkaz
Obrázky jsou na stranách 6 a 12.
Velikost značek je na straně 22.
Je to na základě obrázků ze stejného souboru
Nalevo je tolerance sklonu vůči spodní ploše, která je tzv. základnou A.
Je to dle obrázku na str. 13.
Na spodní ploše je tolerance rovinnosti (opět s menší hodnotou než je hodnota dalších dvou tolerancí) - stejně jako na obrázku 4.
Na horní ploše je tolerance rovnoběžnosti vůči základně A (tedy vůči spodní ploše). Je to dle obrázku na str. 11
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.