Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Technická VŠ po gymplu - zkušenosti

Od: propiska odpovědí: 5 změna:

Ahoj vespolek.

Jsem v druháku na gymplu a lámu si hlavu s tím, co po maturitě. Napadlo mě (jeden z mnoha nápadů), že bych šel na nějakou elektrotechnickou fakultu, ale mám pochybnosti, jestli na to mám. Jsem takový ten typ studenta, který se studiem nemá větší potíže, ale zase v ničem neviniká. Prostě tak přadmětama proplouvám a snažím se jen tehdy, kdy mi začne do pomyslné loďky zatékat. Moje nejhorší známky jsou z fyziky, které jsou jak na horské dráze, která po zprůměrování končí mezi 2 a 3. S matikou jsem na tom o něco lépe ale pouze něco. Z fyziky mám ze všech předmětů nejhoří známky, ale jelikož vůbec nevím, co bych chtěl v budoucnu dělat, tak zvažuji i tuto možnost, kdy bych zatnul zuby a začal se tu látku zkrátka drtit (jinak vysvědnění jsem měl před nástupem na gymnázium všechna s vyznamenáním). Má podle vás smysl na mém místě vůbec uvažovat o technické VŠ a pokud ano, o kolik je takové studim těžší pro gymnazisty v porovnání s absolventy průmslových škol?

Děkuji za rady a zkušenosti.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud jste studentem gymplu a napíšete slovo nevyniká s měkkým i po v, tak je to fakt ostuda - nebo spíše byla by to ostuda tak před 30 lety. Dnes jste v normě. Už jen to, že hledáte někde rady, tak dnes patříte mezi menšinu, která nemá v hlavě úplně ... Za mě - hlaste se kam chcete, všude vás vezmou.

hodnocení

0x

na gymplu je těžší matika než na průmyslovce.

na průmyslovce mají některé odborné předměty, které na gymplu nejsou.

Z obou škol se dá jít na techniku. Gymplák má výhodu jinde než průmyslovák. Záleží na píli, motivaci dostudovat a "technické" dovednosti.

hodnocení

0x

Problém není v tom, jestli se hlásíte z gymnázia nebo z technické VŠ. Problém případně může být v tom, pokud byste měl problém např. právě s učivem fyziky, i když byste učením se fyziky strávil nadprůměrné množství času. Např. právě předmět fyzika je na technických VŠ dost těžký.

hm*
hodnocení

0x

Teoreticky není důvod, abys na technickou VŠ neměl. Akorát tam nebudeš proplouvat, ale budeš se muset snažit, hodně bude záležet na tvém odhodlání a průběžné píli.

Že by to pro gymnazisty bylo těžší, než pro průmyslováky, se říct nedá. Gymnazisti mají obvykle trochu výhodu v matematice, fyzice a případně chemii, možná i v jazycích. Ovšem jsou pro ně naprosto neznámé oborové záležitosti, pokud se nějak nevzdělávali sami.

hodnocení

0x

Jako gymnazista říkám, že na technickou VŠ lépe připraví průmyslovka. Nicméně když se chce, všechno jde. I s takovými známkami. Ale bude to makačka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]