Nejste přihlášen/a.
Ahoj vespolek.
Jsem v druháku na gymplu a lámu si hlavu s tím, co po maturitě. Napadlo mě (jeden z mnoha nápadů), že bych šel na nějakou elektrotechnickou fakultu, ale mám pochybnosti, jestli na to mám. Jsem takový ten typ studenta, který se studiem nemá větší potíže, ale zase v ničem neviniká. Prostě tak přadmětama proplouvám a snažím se jen tehdy, kdy mi začne do pomyslné loďky zatékat. Moje nejhorší známky jsou z fyziky, které jsou jak na horské dráze, která po zprůměrování končí mezi 2 a 3. S matikou jsem na tom o něco lépe ale pouze něco. Z fyziky mám ze všech předmětů nejhoří známky, ale jelikož vůbec nevím, co bych chtěl v budoucnu dělat, tak zvažuji i tuto možnost, kdy bych zatnul zuby a začal se tu látku zkrátka drtit (jinak vysvědnění jsem měl před nástupem na gymnázium všechna s vyznamenáním). Má podle vás smysl na mém místě vůbec uvažovat o technické VŠ a pokud ano, o kolik je takové studim těžší pro gymnazisty v porovnání s absolventy průmslových škol?
Děkuji za rady a zkušenosti.
Pokud jste studentem gymplu a napíšete slovo nevyniká s měkkým i po v, tak je to fakt ostuda - nebo spíše byla by to ostuda tak před 30 lety. Dnes jste v normě. Už jen to, že hledáte někde rady, tak dnes patříte mezi menšinu, která nemá v hlavě úplně ... Za mě - hlaste se kam chcete, všude vás vezmou.
Teoreticky není důvod, abys na technickou VŠ neměl. Akorát tam nebudeš proplouvat, ale budeš se muset snažit, hodně bude záležet na tvém odhodlání a průběžné píli.
Že by to pro gymnazisty bylo těžší, než pro průmyslováky, se říct nedá. Gymnazisti mají obvykle trochu výhodu v matematice, fyzice a případně chemii, možná i v jazycích. Ovšem jsou pro ně naprosto neznámé oborové záležitosti, pokud se nějak nevzdělávali sami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.