Nejste přihlášen/a.
Ano, můžete. Jako (pomocná, méně kvalifikovaná) zdravotní sestra bez VŠ. Spíše ošetřovatelka.
Farmaceutické obory směřují do lékárny, firem vyrábějící léky, výzkumu léčiv, farmaceutického průmyslu. Nenahrazují vzdělání bakaláře všeobecné sestry.
@lesi2311 - díky za doplnění. Nenapadlo mě, že by na zdravce mohla mít vystudováno něco jiného než zdravotní sestru.
terkarihova - a co jste na střední zdrávce studovala? jestli taky farmacii, tak ani tu ošetřovatelku byste jen tak dělat nemohla, musela byste si nejdřív udělat kurz. a je jedno, jaký máte titul z VŠ, pokud je mimo obor ale jestli máte ze střední obor zdravotnický asistent/praktická sestra, tak byste mohla pracovat jako praktická sestra.
jancaak - moje dcera studovala na střední analytickou chemii a právě jedna škol ve výběru tehdy byla i zdrávka, která měla zvolený obor se zaměřením na léčiva do té doby mě taky nenapadlo přemýšlet, co se na střední zdrávce v dnešní době dá či nedá studovat. a mladší dcera zase na střední studuje ekologii a životní přostředí a překvapivě i tento obor jsem našla na jedné zdrávce, když si mezi školami vybírala.
Můžete jít po SŠ na bakaláře - praktická sestra ...
Nebo můžete jít na RK sanitářka, ošetřovatelka na zdr. sestru to není ale možnost jak pracovat s pacienty to také je ...
Hodně zdaru!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.