Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce zdravotní sestry

Od: terkarihova odpovědí: 8 změna:
Dobrý dem, chtěla bych se zeptat, zda je možné když studuji farmaceutický obor pracovat jako zdravotní sestra? Mám střední školu zdravotnicku školu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alcah
hodnocení

3x
Ne. Je třeba mít obor praktická/všeobecná sestra.

hodnocení

0x

Ano, můžete. Jako (pomocná, méně kvalifikovaná) zdravotní sestra bez VŠ. Spíše ošetřovatelka.

doplněno 15.03.21 11:16:

Farmaceutické obory směřují do lékárny, firem vyrábějící léky, výzkumu léčiv, farmaceutického průmyslu. Nenahrazují vzdělání bakaláře všeobecné sestry.

doplněno 15.03.21 21:30:

@lesi2311 - díky za doplnění. Nenapadlo mě, že by na zdravce mohla mít vystudováno něco jiného než zdravotní sestru.

terkarihova
hodnocení

I když budu mít titul bc. nebo Mgr.? Tak mě budou brát jako ošetřovatelku?

terkarihova - a co jste na střední zdrávce studovala? jestli taky farmacii, tak ani tu ošetřovatelku byste jen tak dělat nemohla, musela byste si nejdřív udělat kurz. a je jedno, jaký máte titul z VŠ, pokud je mimo obor *nevi* ale jestli máte ze střední obor zdravotnický asistent/praktická sestra, tak byste mohla pracovat jako praktická sestra.

jancaak - moje dcera studovala na střední analytickou chemii a právě jedna škol ve výběru tehdy byla i zdrávka, která měla zvolený obor se zaměřením na léčiva :) do té doby mě taky nenapadlo přemýšlet, co se na střední zdrávce v dnešní době dá či nedá studovat. a mladší dcera zase na střední studuje ekologii a životní přostředí a překvapivě i tento obor jsem našla na jedné zdrávce, když si mezi školami vybírala.

pavlinal
hodnocení

0x

Můžete jít po SŠ na bakaláře - praktická sestra ...

Nebo můžete jít na RK sanitářka, ošetřovatelka na zdr. sestru to není ale možnost jak pracovat s pacienty to také je ...

Hodně zdaru!

praktická sestra je maturitní obor. bakalář je všeobecná sestra nebo dětská sestra.

ošetřovatelka je rekvalifikační kurz určený hlavně pro lidi se ZŠ, kteří špatně shání zaměstnání, a pro dlouhodobě nezaměstnané. Jako kvalifikace s nižším ohodnocením.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]