Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup před maturitou

Od: james02 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit od někoho, kdo se vyzná ve školních administrativních záležitostech. Po základní škole, kde jsem měl každý rok jedničky jsem si bohužel extrémně špatně vybral střední školu. Šel jsem na strojní průmyslovku, už ve druháku jsem si začal uvědomovat, jak moc velká chyba to byla, ale říkal jsem si, že tu maturitu nějak zvládnu, že se to nadrtím (s čímž nemám většinou problém). Nenávidím ten obor tak, jak jen lze něco nenávidět. Teď se učím na tu maturitu...a nedá se to, nemám nárok z těch srač*k odmaturovat. Zrušily nám maturity z ČJ a AJ, to je pecka, zrovna moje nejoblíbenější přeměty. Nevíte někdo, jestli se dá takhle před maturitou přestoupit na gymnázium (chápu, že by to bylo asi až k podzimnímu termínu), abych mohl maturovat z něčeho normálního? Na vysokou školu by mě měli přijmout, napsal jsem OSP testy s vysokým percentilem, takže mi odpustí přijímačky. Jediné, co mi stojí v cestě je ta maturita, na kterou nemám nárok. Pokud by někdo věděl, jestli je to alespoň technicky možné, byl bych moc rád za radu, klidně už pak obepíšu všechny gymply v kraji (JMK). Předem děkuju za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak nevím, jamesi, píšeš: ...že se to nadrtím (s čímž nemám většinou problém). Teď se učím na tu maturitu...a nedá se to, nemám nárok z těch srač*k odmaturovat. To se učíš až teď, na poslední chvíli? Co jsi dělal celé předchozí 3 1/2 roku? Zrušily nám maturity z ČJ a AJ, to je pecka, píšeš. Nezrušily, ale zrušili...a to je ČJ tvým nejoblíbenějším předmětem! Takže, nevěřím ti, ale věřím, že ses jenom maturity zalekl a tušíš, že ji neuděláš a že to není kvůli těm sračkám předmětům ale kvůli tobě.

@lucznik - ironicky napsané, nepochopil jste význam: to je pecka, zrovna moje nejoblíbenější přeměty

No právě, pak bych předpokládal, že víte, kde se píše i a kde y. A to píšete, jaký jste borec. Uznávám možný překlep, ale ne hrubou pravopisnou chybu.

rajskyprotlak
hodnocení

2x

Já jenom upřesním - češtinu nezrušili, zrušili jen "slohovku", ale zůstal didaktický test a ústní zkouška je dobrovolná.

stajny
hodnocení

0x

Sice nemám odpověď na tvoji otázku...

‏‏‎ ‎

Ale nejsi můj dvojník? Taky sem šel na strojní průmyslovku a ve druháku jsem si také uvědomoval, že to byla chyba. Chtěl jsem přestoupit, avšak rodiče byli proti.. Bohužel, musel jsem třeťák opakovat, kvůli tomu, že ten obor prostě není pro mě a tak jsem si říkál, že mi to je jedno.. No a nyní jsem ve čtvťáku před maturitou a tento obor mě vůbec nezajímá.. Nezajímají mě nějaké převodovky, IRA diagram a takové *******... Prostě, já na to nejsem.. Byla to nejhorší volba mého života a rozhodně se tomuto oboru nebudu dále v životě věnovat... Zkusím jít na VŠ, ale obor úplně jiný... Bohužel, nyní to zbývá alespoň "doklepat", alespoň na ty čtyřky, abych měl klid... *zed*

k2
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, ze Vam chybi "bezne" gymnazijni predmety jako biologie, chemie, zaklady spolecenskych ved apod., tak povazuju prestup prakticky za nemozny.

james02
hodnocení

Podle mě by mělo jít prostě jenom maturovat z něčeho jiného na jiné škole. Znám lidi, kteří sem přijeli třeba ze zahraničí a maturovali z předmětů, které nikdy neměli.

gazda*

o tom by rozhodl pravděpodobně ředitel z daného gymnázia. Ale myslím si, že to není reálné, aby Vás vzali v podstatě jenom na maturity. Nejjednodušší bude zatnout zuby, naučit se na maturitu. Myslím si, že letos budou u maturit benevolentnější.

hodnocení

0x

Nelze jenom odmaturovat na jiné škole. Musíte doplnit všechny předměty za celé studium, které jste na strojce neměl tzv. rozdílové zkoušky. Přecházíte na jiný obor, abyste tam mohl odmaturovat, musíte splnit celý obor včetně všech předmětů, nikoli pouze maturitní zkoušku. Z české školy na českou.

hodnocení

0x

Nebudete maturovat z ČJ? To je zvláštní; myslela jsem, že je to povinné na všech školách v ČR. Každopádně tím budete hodně omezen při výběru VŠ.

Letos budou jiné maturity kvůli covidu. Studenti nebudou omezeni ve výběru VŠ.

iz*
hodnocení

0x

Říká se, že za zkoušku člověk nic nedá, ale podle mých zkušeností ředitelé škol neradi povolují přestup do závěrečného ročníku, zvlášť takhle krátce před závěrečnou zkouškou.

Navíc jste do školy vůbec nechodil, měl byste jen výuku na dálku, učitelé by Vás moc nepoznali.

Pravděpodobnější je povolení přestupu do nižšího ročníku. (Náš ředitel povoloval přestup do 3. a ještě radši do 2. ročníku.

Čekalo by Vás několik rozdílových (komisionálních) zkoušek a k maturitě by Vám chyběly znalosti z předmětů, které jste na odborné SŠ měl v menším rozsahu. Učivo byste si musel doplnit sám.

Teoreticky to možné je, ale pravděpodobnost je podle mne malá.

Postup: Kontaktovat ředitele nové školy, po předběžné dohodě poslat řediteli nové školy písemnou žádost o povolení přestupu a dále postupovat podle jeho pokynů. Stávající škole se přestup oznamuje až po schválení žádosti novou školou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]