Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IT na SŠ - výuka

Od: cokohominus odpovědí: 2 změna:
Zajímalo by mě proč se na středních školách, (kromě škol zaměřených na IT a elektro), neučí programování, síťařinu nebo technické věci o počítačích, proč se místo toho musí učit takové sxxxxx, jako word, excel, power point, techniku administrativy, primitivní úpravy grafiky obrázků na zoner callisto a psaní všemi deseti, které nemají vůbec společného s informatikou, ale jsou podobné rekvalifikačním seminářům pro budoucí účetnictvo?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

asi proto, že se ve školách učí to, co budou studenti jednou potřebovat v praxi? je to už třicet let, co jsem se na zdrávce učila základy programování. jako bylo mi to naprosto k prdu, protože krom prváku jsem znalosti v životě nevyužila ani ve škole, ani v odborné praxi, ani v soukromém životě *nevi* jako jo, byl to fajn předmět, tedy alespoň mne bavil, ale nejlepší na něm asi bylo to, že kdo dokázal svůj prográmek napsat dostatečně rychle a správně, směl si ve zbývajícím čase hodiny zahrát červa. co jsem naopak využila ve škole, profesně i soukromě, to byla výuka psaní všemi deseti na psacím stroji (ano, časem jsem přešla na počítač, když se mezi lidmi rozšířily).

ale jinak třeba holka chodí na střední a tam bych řekla, že taky dělají něco podobného, akorát že na současné úrovni. mezitím co já mastila prográmky v DOSu, oni k tomu používají Minecraft. jestli jsem to dobře pochopila (jakože já tuhle hru nehraju), tak mezitím co kluk si na domácím Minecraftu všechno staví "ručně", tak holka na školním musí zadávat příkazy, co a jak se má postavit nebo udělat. ale princip bych řekla, že bude stejný - jak tehdy po nás, tak i dnes po nich, učitelé chtějí ani ne tak znalost programovacího jazyka, jako spíš uvědomění si logické posloupnosti toho, co, proč a jak chci udělat, abych dosáhla žádoucího výsledku.

hodnocení

0x

Učí se základy jak počítače používat. To, co chceš to už je nadstavba. Pro tebe je možná psaní domumentů zbytečné na učení (asi to umíš), ale pro mnoho lidí je to věc kterou neznají a budou potřebovat. A třebas takový Excel je nástroj skutečně všestranný, i jako ajťák který hodně dělal sítě jsem ho používal denodenně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]