Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příklady na kmitání

Od: marmel odpovědí: 2 změna:
Prosím, pomozte. Jsem opravdu zoufalá. Jedná se o příklady na kmitání. Stačí nastínit postup, jenom trochu s tím hnout.. Budu vděčná za každou pomoc :)
1.Napište rovnici pro výchylku harmonického oscilátoru s amplitudou O,5m a periodou 4s a určete jeho zrychlení 4,5 s po průletu rovnovážnou polohou směrem nahoru.
2.Napište rovnici pro výchylku harmonického oscilátoru s amplitudou 0,05m a frekvenci 6Hz a určete jeho rychlost desetinu sekundy po průletu rovnovážnou polojou směrem nahoru.
3.Spočtěte frekvenci vlastních kmitů oscilátoru o hmotnosti 200 gramů, je-li tuhost pružné vazby 50N/m.
4.Těleso o m=0,2kg zavěšené na pružině o tuhosti 4,5N/m vychýlíme o 2 cm a necháme kmitat. Jaká bude frekvence jeho kimtů?
5.Určete amplitudu a frekvenci oscilátoru, který kmitá podle rovnice y = sin(100pí t) děleno 100
6.Určete periodu a amplitudu oscilátoru, který kmitá podle rovnice y = sin(10 pí t - 5) děleno 100

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Koukám, že se nikdo neozývá. A když jde o to, trochu popostrčit, tak pro začátek doporučují shlédnout stránku amper.ped.muni.cz/.... Přijde mi docela pěkná, i když to není "kuchařka", ale spíš názorný výklad; vlastně možná právě proto. A když nepomůže, můžeme se bavit dál; třeba to po jejím přečtení půjde lépe.

doplněno 02.12.10 15:59:

Ten odkaz trochu zlobí, zkusím to jinak. Jde o stránku o kmitech , třeba tohle půjde lépe.

doplněno 02.12.10 16:00:

Nebo takhle?

amper. ped. muni. cz/ mskricka/ kmity/ kmity. htm

doplněno 02.12.10 16:12:

Ono to tam vkládá nechtěné mezery, já to zkusím vypsat ručně:

amper.ped.muni.cz/ mskricka/kmity/kmity.htm

marmel

Děkuju za snahu, odkaz sice nejede, ale nakonec jsem si s tím něják poradila :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]