Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zažádat o praxi?

Od: kamila odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

studuji na pedagogické fakultě obor speciální pedagogika a opět řeším praxe. Myslíte, že je lepší do školy telefonovat, nebo poslat mail? Preferuji asi telefonický kontakt, ale nemůžu se nikdy zbavit pocitu, že je tam otravuju a sotva řeknu, že jsem studentka, již mi skáčou do řeči s tím, že praxe neposkytují. Ani si neposlechnou, co to vlastně studuju, jaké mám podmínky, nic :/

Myslíte, že ten email by si alespoň přečetli celý? Já chápu, že teď je situace hrozně složitá, školy samy neví jak to bude, ale já jsem ochotna si praxi klidně udělat později než je v plánu, prostě až se speciálky otevřou, ale k tomu se při hovoru už nikdy nedostanu... A co si budeme, tu praxi vážně potřebuji. Praxi se mi nepovedlo splnit už minulý semestr a vůbec se mi nelíbí představa, že bych někdy měla být hozena do zaměstnání bez praxe na škole.

Díky za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Moc se školám nedivím, že Vás nenechají dopovědět, některé školy prostě praxi poskytují a jiné ne. To není na rozhodnutí učitele nebo sekretářky. Třeba naše škola měla po dobu dvou let zástupkyni, která "nestíhala" (nebyla to její vina, bylo na ni hozeno moc práce) a praxe se prostě nedělaly. A mohla jste volat milionkrát nebo vyprávět do telefonu staré řecké báje a pověsti, tak jako tak se nedělaly.

Souhlasím s předchozí radou, že univerzita by měla vědět, kam Vás nasměrovat.

Ale ten mail zkuste poslat taky ;) třeba někoho ukecáte.

Není u Vás zařízení jako je třeba Jedličkův ústav? Něco většího? Čím větší zařízení, tím větší šance, že to bude fakultní zařízení. U menší školy rodinného typu byste zase mohla mít šanci přesvědčit je tím e-mailem.

hodnocení

0x

Praxe, kterou jste minulý semestr nesplnila, by měl být povinný předmět? Jestli ano, musíte znova zapsat a splnit jako kterýkoli jiný předmět.

Napište, zavolejte na fakultu. Někdo by měl mít praxe na starosti a doporučit, kde se hlásit. Také by měl mít přehled, kam spolužáci a další studující chodí na praxe. Kontaktujte spolužáky a ptejte se kam na praxi facebook, studentské a ročníkové skupiny...Až se školy oevřou, abyste měla praxi zajištěnou.

kamila
hodnocení

Praxi jsem splnila alternativním způsobem- doučováním dětí, ale nebyla to prostě praktická praxe. :) Minulý semestr uznávali víceméně cokoliv. Na fakultě nám řekli, že sami neví, kde berou a kde ne a že to holt musíme zkoušet, dokud na někoho nenarazíme. :) Ani spousta fakultních škol letos nebrala. No, holt to budu muset zkoušet tím mailem. :) Díky.

host
hodnocení

0x

Pokud si vyberete školu ve vašem blízkém okolí, můžete se s ředitelem (ředitelkou) domluvit na schůzce. Prezenční nebo přes Skype, Zoom, nebo nějaký jiný videohovor a i tudy předvést, co umíte nejen pro prezenční ale i pro distanční vyučování. Pokud bude mít zájem, jistě najdete způsob, jak byste se mohla zapojit. Zpočátku třeba jen jako nezúčastněný pozorovatel, nebo pomocnice při výuce, nebo pro individuální konzultace.

Samozřejmě musíte mít oficiální zapojení a jistotu, že vám potvrdí praxi.

Nemusíte hledat školu pro speciální pedagogy, ale libovolnou školu, všude budete přínosem pro vyučování, můžete nasát prostředí, zvyky, způsoby vyučování, komunikace vyučujících se žáky, žáků mezi sebou, žáků s vyučujícími a také přispět svými čerstvými znalostmi, chutí uči, novikami, prostě můžete přinést svéží vánek a sama získat praxi.

kamila
hodnocení

My můžeme mít praxi jen ve speciálních školách a zařízeních sociálních služeb pro postižené děti (tam už tuplem neberou). :) Ale děkuji za ochotu ´)

a v nemocnicích jste se zkoušela ptát? tam taky pracují speciální pedagogové a v nich výuka probíhá pořád prezenčně a teď vlastně i dvojmo - jednak u hospitalizovaných dětí, jednak u dětí zdravotníků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]