Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je vhodné psát učiteli, jestli je v pořádku?

Od: bedacco odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

je vhodné napsat vyučujícímu, jestli je v pořádku, když s ním dnes měla být online hodina, ale on ji nezahájil? Už minulý týden výuku zrušil (technické problémy z jeho strany), ale to nám po chvíli poslal e-maily, že hodinu ruší. Dnes výuka nebyla, ani se nám neozval, nebylo by moc vlezlé mu tedy napsat, jestli je v pořádku? Už je trochu starší, třeba je nemocný. Nebo to mám nechat být? Jak případně ten e-mail formulovat, aby to nebylo vlezlé?

Díky za rady, hezký zbytek dne :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ne! Je to věc učitele a školy, nikoliv tvoje. I když tvůj zájem, tvoje starost jsou pěkné, tobě to nepřísluší. Viděla nebo viděl jsi film Marečku podejte mi pero? Vzpomeň si na Hujera. Přeji ti krásný sluníčkový nový týden!

72mona
hodnocení

4x

Mail bych napsala. Neformulovala bych ho jako osobní, ale čistě jako zájem žáka o vyučování. Tedy dotaz proč se nekonala hodina a jestli další vůbec bude. M.

hodnocení

1x
Tebe jako žaka to nemusí zajimat a neni vhodné otravovat učitele těmito dotazy
Spíš vznes dotaz na vedení školy a ti by měli zjistit co a proč se děje popřípadě zajistit pro výuku náhradního učitele

senior
hodnocení

0x

Možná se spojit ještě s nějakým spolužákem a dotaz formulovat jako od celé třídy.

Mám zase názor, že to může pedagoga potěšit, že se obáváte o jeho zdraví /zvláště, jestli žije sám/.

Možná by vás mohli zastoupit rodiče.

Je to hezké a lidské. V tom špatném případě by pan učitel mohl ležet doma zemi a pomoc by mohla přijít včas.

Jednou jsem byla nápomocna paní, co doma spadla, nemohla se pohnout, zlomila si nohu v krčku a volala jsem rychlou.

Naštěstí jsem měla od bytu klíče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]