Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spolužáci se mi smějí

Od: holka1 odpovědí: 14 změna:
Dobry den,
Nevim co mam delat spoluzaci se smeji,ze jsem aktivni v hodine,pozadam o dobrovolný ukol nebo pochvalim pani ucitelce (obcas) uces.
Mrzi me to a nevim co mam delat.
Poradite mi prosim?
Moc dekuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

8x

Nic novýho pod sluncem. U nás ve škole se takovým říkalo "ližprdelky" a taky je nikdo neměl rád...
Být v hodině aktivní je samozřejmě v pořádku, ale říkat si o dobrovolnej úkol navíc nebo chválit učitelce novej kokrhel?

hodnocení

5x

Chválit učitelce účes je už poněkud mimo... O dobrovolný úkol si nemusíte žádat, žádat práci navíc je docela neobvyklé, a hlavně dnes není problém si najít na internetu zadání čehokoliv potřebujete, pak můžete strávit učením klidně celé dny, když chcete. Aktivita v hodině je naprosto v pořádku.

hodnocení

5x

Pokud ti to vadí, tak na sebe tolik neupozorňuj. Cokoliv, co se nějak vymyká normálu, bývá pro spolužáky terčem posměchu. Šplhouni prostě v kolektivu nejsou oblíbení. Na gymplu jsme taky měli megašprty, ale o úkol navíc by si teda nikdy neřekli.

hodnocení

5x

Je dobře, že se snažíš, ale to ostatní v pořádku není. Mezi tebou a paní učitelkou by ve školním prostředí měl být určitý odstup (není to tvoje kamarádka/ starší sestra/ maminka... nebo jak ji zřejmě podvědomě vnímáš). Možná ti chybí důvěrný vztah s nějakým dospělým ženským vzorem, ale to hledej např. v prostředí kroužků, zájmových skupin. K učitelům se chovej s respektem, zdvořile, ale nesnaž se s nimi navazovat přátelské kontakty. Znesnadňuješ jim tím práci, protože oni by měli mít zhruba stejný přístup ke všem žákům - ovšem i učitel je jen člověk a nemusí být pro něho lehké se při hodnocení nějaké situace oprostit od přátelských vztahů s určitým žákem (a rozhodovat spravedlivě). Z toho mj. vyplývá, že chválit paní učitelce nový účes je z tvé strany nevhodné.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, příčinu posměchu znáte, tak se ovládejte a nedělejte to. Nikdo nemá rád poklonkování, šprty, vlezdop*delky a udavače, tak se nedivte spolužákům. A nyní máte výhodu distanční výuky, že si můžete vypnout zvuk u PC a spolužáky nevnímat. Zdravím!

hodnocení

2x

Jak píšeš, jsi aktivní - to je v pořádku. Problém může nastat, když jsi ve třídě jediná, nebo podstatně aktivnější než ostatní. Třeba se teď doma trochu nudíš - já bych si o další příklady neříkal v hodině, ale napsal bych paní učitelce e-mail (nebo si nějaké našel či vymyslel).

Za druhé: Komunikace ve škole a přes internet se liší. I v případě, že jednáš jako v kamenné škole, nevyzní to stejně, reakce spolužáků budou trochu jiné, hůř se na ně reaguje apod. V tom může také být "zakopaný pes".

hodnocení

1x

Zdravím. Na posměch nedej. Řiď se svým vlastním rozumem. Nic špatného neděláš.

zaseja

Dělá, učitelce nemá co chválit účes, je to pro ostatní náznak šplhounství. A o úkoly navíc si normální žák asi taky často neříká.

michalverner
hodnocení

1x
Nějak mi nedává smysl to že si říkáte o úkol.Když máte tu potřebu není problém si ho sama vypracovat.Takovéto chování mi spíš zavání tím že se chcete za každou cenu zalíbit popř. zviditelnit.

hodnocení

0x

V kterém jsi ročníku? Jestli v nižším, přihlas se na víceleté gymnázium. Osmileté nebo šestileté. Na základce se budeš nudit a ostatní tě budou brzdit ve vzdělávání.

doplněno 05.03.21 13:13:

@stemp alespoň by se na gymnáziu více intelektuálně rozvíjel. Mezi hloupějšími spolužáky mozek strádá a "zakrňuje".

Bohužel vím, že nevyzrálí studenti se najdou i na gymplu. Vlastně i na vejšce... Posměch a šikana je všude.

Ale oni ti spolužáci mají svým způsobem pravdu. Samozřejmě neobhajuju posmívání (natož nějakou šikanu) - ale to, že se jim takové chování u spolužačky nelíbí, je normální. Řešení takové situace je každopádně nesnadné pro všechny přítomné. Podle mě by to tazatelce měli vysvětlit rodiče, popř. někdo jiný, nezúčastněný.

ruzena*

ildika - máte pravdu. Je to naprosto nevhodné chování špatně vychované dívky. At chválí učesy kamarádce, ale ne učitelce. Není moc inteligentní, když tohle dělá.

lidus*

Šplhouni se takovým říkalo a dovolím si tě upozornit, že jako pedagog jsem je nesnášela. Dej si na to pozor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]